Antena Căutare

Un campion la arte marţiale din județul Dâmboviţa a început să predea fetelor cursuri de autoapărare

În România, la fiecare 30 de secunde, o femeie este agresată! Pe stradă, acasă, în lift ori la serviciu. Şi, de cele mai multe ori nu este capabilă să se apere, fie pentru că nu ştie, fie pentru că îi este teamă.

În România, la fiecare 30 de secunde, o femeie este agresată! Pe stradă, acasă, în lift ori la serviciu. Şi, de cele mai multe ori nu este capabilă să se apere, fie pentru că nu ştie, fie pentru că îi este teamă.

Însă, după ce s-a întâmplat la Caracal, un sportiv de performanţă din Târgovişte a decis să înveţe fetele cum să se ferească de potenţialii agresori. Şi le predă cursuri de autoapărare.

Sunt câteva tehnici de autoapărare prin care cursantele învăţă cum să îşi folosească braţele, picioarele, dar mai ales forţa minţii. În cazul unei agresiuni, cel mai mare duşman al femeii este teama.

Vasile Lupaşc campion mondial WTKA, organizator: Chiar dacă ştii o artă marţială foarte bine şi ţi-ai pierdut firea, eşti victimă. Chiar dacă nu ştii nimic şi ai o atitudine foarte fermă poţi să scapi uşor. Pentru că un atacator nu are nevoie de un spectacol şi ei sunt laşi, îşi caută victime slabe.

Ideea i-a venit după tragedia din Caracal, iar campionul mondial în Arte Marţiale spune că este pentru prima oară în ţara noastră când predă cursurile de autoapărare. Până acum a instruit mai multe femei peste hotare, în Canada şi Irlanda.

Tudorel Butoi - psihlogul criminalist: Le va ajuta foarte mult pe fetiţe pentru că în primul rând îşi educă curajul, îşi ridică stima de sine, alungă componenta emoţională, timiditatea.

O şedinţă de o oră la cursul de autoapărare costă 25 de lei.

Sorin Ovidiu Bălan, despre reconstituirea lui Dincă: „El povesteşte o lecţie pe care a învăţat-o. Cam bănuim de la cine!... Jaf la Casa de Pensii Timişoara! Poliţiştii nu au reuşit să-i captureze pe indivizi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x