Antena Căutare

Un consilier local din Iaşi cere reducerea cu 50% a salariilor managerilor tuturor instituţiilor din subordinea Primăriei

Consilierul PNL Iaşi Răzvan Timofciuc solicită reducerea cu 50 la sută a salariilor directorilor din societăţile subordonate primăriei Iaşi: ”Au venituri indecente, în timp ce angajaţii sunt trimişi în şomaj tehnic”.

Un consilier local PNL Iaşi cere reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi membrilor Consiliilor de Administraţie de la societăţile din subordinea primăriei ieşene, precizând că aceştia au venituri ”indecente”, în timp ce mii de angajaţi sunt trimişi în somaj tehnic.

Consilierul PNL Răzvan Timofciuc susţine, într-un comunicat de presă, că va cere, marţi, în şedinţa de Consiliu Local, reducerea cu 50 la sută a salariilor directorilor şi membrilor consiliilor de administraţie din cadrul societăţilor subordonate primăriei.

”În timp mii de ieşeni intră în şomaj tehnic şi cu toţii suntem îngrijoraţi de veniturile noastre în viitorul apropiat, la societăţile din subordinea Primăriei este desfrâu pe banii publici. Salariile directorilor şi indemnizaţiile membrilor din Consiliile de Administraţie sunt indecente, cu atât mai mult cu cât sute de angajaţi de la aceste societăţi vor intra în şomaj tehnic de la 1 aprilie, sub motivaţia că au scăzut încasările şi nu mai pot fi susţinute salariile întregi. Astfel, în timp ce sute de angajaţi vor primi 75 la sută din brut (fără sporuri), ceea ce înseamnă că net vor încasa aproape 50 la sută din cât au încasat luna anterioară, cei din conducere şi-au mărit substanţial salariile şi indemnizaţiile, şi aşa foarte mari”, afirmă consilierul liberal, Răzvan Timofciuc.

El a anunţat că în şedinţa consiliului local de marţi, când va fi votat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţilor din subordinea Primăriei, va solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi a celor din Consiliile de Administraţie.

”Chiar şi aşa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 lei net pe lună, iar indemnizaţiile celor din CA de 2.000 lei net pe lună. Dacă propunerea mea va fi aprobată, se va face o economie generală de 3.639.330 lei. Aceşti bani pot fi folosiţi pentru măsuri în vederea prevenirii răspândirii şi infectării ieşenilor cu noul COVID-19 şi susţinerea sistemului public de sănătate”, susţine consilierul PNL, Răzvan Timofciuc.

El a dat ca exemplu, printre altele, societatea Salubris Iaşi, unde directorul societăţii câştigă peste 26.000 de lei net pe lună şi societatea Servicii Publice IaşI, unde directorul general încasează peste 22.000 de lei net lunar.

Sursa : news.ro

Alexandru Rafila: Nu are niciun fel de rost să încercăm să ne testăm cu orice preţ, pentru că beneficiile unei astfel de... Zeci de oameni, filmați la o slujbă religioasă în Galați. Polițiștii s-au autosesizat după ce imaginile au ajuns pe Face...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x