Antena Căutare

Accident dramatic la un loc de joacă! Un copil ar putea rămâne fără un ochi

Un copil în vârstă de trei ani riscă să îşi piardă vederea la un ochi după ce a fost lovit de un leagăn rupt şi ruginit aflat într-un loc de joacă din Bumbeşti Jiu. Copilul are nevoie de o operaţie în valoare de câteva mii de euro, pentru realizarea căreia părinţii au pus totul la vânzare.

Un copil în vârstă de trei ani riscă să îşi piardă vederea la un ochi după ce a fost lovit de un leagăn rupt şi ruginit aflat într-un loc de joacă din Bumbeşti Jiu. Copilul are nevoie de o operaţie în valoare de câteva mii de euro, pentru realizarea căreia părinţii au pus totul la vânzare.

Abia după acest incident, locul de joacă a fost verificat şi închis de autorităţi.

„Copilul, în fracţiune de secundă, a căzut. S-a proptit aşa şi i-a venit chestia aia fix în ochişor”, a spus Alexandra Tudor, mama copilului.

Copilul a ajuns imediat pe masa de operaţie, dar medicii nu au putut să-i redea vederea.

„Plagă, resturi de la fierul acesta. Erau bucăţi de metal, era ruginit. În ochi”, a spus Cosmin Tudor, tatăl copilului.

„I s-au acordat micile intervenţii de urgenţă şi apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu”, a spus Aurel Stolojan - managerul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu.

Părinţii au depus plângere la poliţie şi spun că vina aparţine primăriei, potrivit Digi24.ro.

„Rămâne fără vedere dacă nu îi fac acel transplant de cornee. Am pus şi maşina la vânzare. Mai avem o locuinţă, o garsonieră, am pus-o şi pe aia la vânzare în credinţa că le vindem şi o să facem rost de bănuţi”, a mai spus mama copilului.

Edilii nu îşi asumă nicio vină - sunt convinşi că, mai degrabă, părinţii ar fi trebuit să aibă grijă unde îşi duc copilul.

„Părintele trebuia să-şi ia toate măsurile. Dacă ai văzut un leagăn că e defect, tu, ca părinte, de ce laşi copilul să folosească acel echipament că eşti responsabil. Un copil, la trei ani, n-are discernământ”, a spus Constantin Bobaru - primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Deşi periculoase, parcurile din oraş erau deschise publicului. Abia acum inspectorii OPC le-au închis.

Tatăl copilului a povestit cum era locul de joacă după incident: „Ruginit, nevopsit, rupt spătarul la el”.

„Leagănul ce face obiectul reclamaţiei nu avea spătar. Există şi alte echipamente de agrement ce prezintă elemente lipsă sau deteriorate”, a spus Mădălin Giurcău, comisarul şef al OPC Gorj.

Pe de altă parte, părinţii îşi duc în continuare copiii la joacă tot acolo, deşi toate parcurile au fost închise oficial.

„Fiecare părinte trebuie să îşi asume dacă merge în parc cu copilul. Să aibă grijă să vadă dacă e OK să stea cu el acolo. Ce să facem acum?”, a spus mama unui alt copil.

Primăria Bumbeşti-Jiu a fost amendată cu 35.000 de lei după acest incident. Între timp, autorităţile promit să sprijine familia cu o sumă de bani pentru operaţia copilului.

5 iunie - Ziua Învățătorului. Elevii nu fac cursuri astăzi... Edu.ro - schimbări majore în sistemul de învățământ rural! Ce li se pregătește elevilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x