Antena Căutare

Discriminare incredibila: Un copil care sufera de o forma rara de epilepsie, dat afara de la gradinita

Exista discriminare peste tot, dar atunci cand apare in randul copiilor cu dizabilitati este cu atat mai infioratoare. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a pronuntat in cazul micutului Davis, un baietel de cinci ani care sufera de o forma rara de epilepie. Copilul a fost exclus din gradinita in care invata in luna septembrie a anului trecut. Mama sa a anuntat abuzul la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.

Mama si-a inscris copilul la gradinita particulara in luna iunie, prezentand conducerii instructiunile de urmat si medicamentele pe care trebuie sa le ia baiatul. Acesta sufera de sindromul Dravet, o forma rara de epilepsie.

La scurt timp dupa inceperea anului scolar, cei de la gradinita au anuntat parintii ca trebuie sa-si retraga copilul, pentru ca reprezenta un pericol pentru ceilalti micuti si pentru invatatoare. Cum n-a reusit sa se inteleaga cu cei din conducere, femeia a fost nevoita sa-si transfere copilul la alta gradinita din Capitala.

Ea a sesizat abuzul si Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati. Institutiile abilitate au deschis o ancheta, care au ajuns ieri la o concluzie. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii au ajuns la concluzia ca baiatul a trait intr-un mediu ostil si intimidant si a admis ca este vorba de discriminare.

Primele imagini cu atacatorul ce a impuscat, cu un Kalasnikov, un barbat in Vitan!... Un campion judoka din Iasi a bagat in spital trei studenti. CSU l-a suspendat pentru un an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x