„Nu iau așa ceva!” Un copil cu dizabilități a fost umilit de un taximetrist. Autoritățile au luat măsuri severe împotriva bărbatului

Gestul unui taximetrist din Târgu Mureș a stârnit revoltă. Ce s-a întâmplat în momentul în care a văzut că trebuie să transporte un copil în scaun cu rotile.

Un copil cu dizabilități a fost umilit de un taximetrist. Autoritățile au luat măsuri dure împotriva bărbatului

Profimedia

Amendă de 10.000 de lei pentru o firmă de taxi din Târgu Mureș. Sancțiunea a fost dată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce unul dintre şoferii angajaţi a refuzat să transporte cu copil în scaun cu rotile.

Conform CNCD, refuzul taximetristului de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoţit de mamă, constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiţii de egalitate.

„Refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoţit de mamă, constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiţii de egalitate, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 10 lit. g) din OG. 137/2000, republicată”, a transmis CNCD, printr-un comunicat de presă.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi - cinci voturi.

Taximetrist din Galați, lăsat fără încasări de trei clienți

În noaptea de miercuri spre joi, un alt taximetrist, din Galați, a fost implicat într-un incident nedorit. Șoferul a fost lăsat fără încasările din ziua respectivă, 400 de lei, de trei tineri.

Taximetristul staţiona cu maşina pe o stradă din oraş, când a fost abordat de trei tineri. În timp ce discutau despre locul unde trebuiau să ajungă, aceştia au profitat de neatenţia şoferului şi i-au furat banii.

„Sesizarea a fost făcută noaptea trecută, la ora 00.30, la Secţia 1 Politie. Un bărbat, de 53 de ani, a sesizat că, in timp ce staţiona cu taxiul in staţia de taxi, de pe strada Roşiori, a purtat o discuţie cu trei tineri, cu privire la efectuarea unei curse, aceştia distragandu-i atenţia şi sustrăgându-i, de la parasolarul din partea conducătorului auto, suma de aproximativ 400 de lei”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri