Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

„Nu iau așa ceva!” Un copil cu dizabilități a fost umilit de un taximetrist. Autoritățile au luat măsuri severe împotriva bărbatului

Gestul unui taximetrist din Târgu Mureș a stârnit revoltă. Ce s-a întâmplat în momentul în care a văzut că trebuie să transporte un copil în scaun cu rotile.

Un copil cu dizabilități a fost umilit de un taximetrist. Autoritățile au luat măsuri dure împotriva bărbatului

Profimedia

Amendă de 10.000 de lei pentru o firmă de taxi din Târgu Mureș. Sancțiunea a fost dată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce unul dintre şoferii angajaţi a refuzat să transporte cu copil în scaun cu rotile.

Conform CNCD, refuzul taximetristului de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoţit de mamă, constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiţii de egalitate.

„Refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoţit de mamă, constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiţii de egalitate, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 10 lit. g) din OG. 137/2000, republicată”, a transmis CNCD, printr-un comunicat de presă.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi - cinci voturi.

Taximetrist din Galați, lăsat fără încasări de trei clienți

În noaptea de miercuri spre joi, un alt taximetrist, din Galați, a fost implicat într-un incident nedorit. Șoferul a fost lăsat fără încasările din ziua respectivă, 400 de lei, de trei tineri.

Taximetristul staţiona cu maşina pe o stradă din oraş, când a fost abordat de trei tineri. În timp ce discutau despre locul unde trebuiau să ajungă, aceştia au profitat de neatenţia şoferului şi i-au furat banii.

„Sesizarea a fost făcută noaptea trecută, la ora 00.30, la Secţia 1 Politie. Un bărbat, de 53 de ani, a sesizat că, in timp ce staţiona cu taxiul in staţia de taxi, de pe strada Roşiori, a purtat o discuţie cu trei tineri, cu privire la efectuarea unei curse, aceştia distragandu-i atenţia şi sustrăgându-i, de la parasolarul din partea conducătorului auto, suma de aproximativ 400 de lei”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Recomandari