Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Un copil de trei ani din Vaslui a ars ca o torță, prins sub un morman de haine în flăcări. Mama băiatului, gest salvator

Un copil de trei ani din Vaslui a fost la un pas să ardă de viu în casă. Hainele puse la uscat de mama sa, pe sobă, au luat foc şi au căzut peste el în pat, în timp ce dormea.

Un copil de trei ani se zbate între viață și moarte

Tragedia s-a petrecut în localitatea Băcani. Băiatul dormea şi era singur în casă. Părinţii se ocupau de treburile gospodăreşti, prin curte. Mama pusese la uscat mai multe rufe, pe sobă, care au luat însă foc şi au căzut peste copil. Flăcările au aprins şi hainele pe care micuţul le avea pe el.

„A suferit arsuri de gradele 1 si 2 pe aproximativ 70-75 la sută din suprafața corpului”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt IJSU Vaslui.

Alertată de ţipetele copilului, mama a fugit într-un suflet în casă. Îngrozită, femeia a avut prezenţa de spirit să stingă flăcările şi l-a scos repede afară. Apoi a sunat după ajutor.

„Ambulanța TIM Vaslui a fost solicitată să intervină în comuna Băcani pentru a prelua de pe ambulanţa SAJ. Copilul, aflat într-o stare gravă, a fost transportat la o unitate medicala de specialitate”, adăugat Stanciu.

Băieţelul a fost grav rănit. Cele mai multe arsuri sunt pe partea superioară a corpului.

„Era în şoc şoc hipovolemic şi cu tulburări de respiraţie. Pacientul a fost stabillizat hemodinamic şi respirator, iar, ulterior, a fost transportat, într-o primă fază la spitalul din Bârlad”, a explicat dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui.

După zeci de minute, copilul a fost stabilizat. Pentru că a suferit şi arsuri ale căilor respiratorii, medicii din Bârlad au decis să-l transfere la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. La rândul lor, şi doctorii de aici au hotărât ca astăzi, băieţelul să fie adus cu un elicopter SMURD la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Recomandari