Căutare Live

Un copil de trei ani din Vaslui a ars ca o torță, prins sub un morman de haine în flăcări. Mama băiatului, gest salvator

Un copil de trei ani din Vaslui a fost la un pas să ardă de viu în casă. Hainele puse la uscat de mama sa, pe sobă, au luat foc şi au căzut peste el în pat, în timp ce dormea.

Un copil de trei ani se zbate între viață și moarte

Tragedia s-a petrecut în localitatea Băcani. Băiatul dormea şi era singur în casă. Părinţii se ocupau de treburile gospodăreşti, prin curte. Mama pusese la uscat mai multe rufe, pe sobă, care au luat însă foc şi au căzut peste copil. Flăcările au aprins şi hainele pe care micuţul le avea pe el.

„A suferit arsuri de gradele 1 si 2 pe aproximativ 70-75 la sută din suprafața corpului”, a declarat Marius Stanciu, purtător de cuvânt IJSU Vaslui.

Alertată de ţipetele copilului, mama a fugit într-un suflet în casă. Îngrozită, femeia a avut prezenţa de spirit să stingă flăcările şi l-a scos repede afară. Apoi a sunat după ajutor.

„Ambulanța TIM Vaslui a fost solicitată să intervină în comuna Băcani pentru a prelua de pe ambulanţa SAJ. Copilul, aflat într-o stare gravă, a fost transportat la o unitate medicala de specialitate”, adăugat Stanciu.

Băieţelul a fost grav rănit. Cele mai multe arsuri sunt pe partea superioară a corpului.

„Era în şoc şoc hipovolemic şi cu tulburări de respiraţie. Pacientul a fost stabillizat hemodinamic şi respirator, iar, ulterior, a fost transportat, într-o primă fază la spitalul din Bârlad”, a explicat dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui.

După zeci de minute, copilul a fost stabilizat. Pentru că a suferit şi arsuri ale căilor respiratorii, medicii din Bârlad au decis să-l transfere la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi. La rândul lor, şi doctorii de aici au hotărât ca astăzi, băieţelul să fie adus cu un elicopter SMURD la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Pericol de explozie, autoritățile intervin de urgență! Traficul este oprit pe DN1, șoferii fiind deviați pe o rută ocoli... ATM-urile din România au fost luate cu asalt de către polițiști. A curs cu amenzi de aproape două milioane de lei...
Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un...
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Gemenii trebuie să trăiască fără regrete. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 spune că Gemenii sunt genul de persoane care nu se uită...
Parteneri
Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie
Catine.ro
Ultimele știri
x