Antena Căutare

Avertisment îngrijorător pentru români! Un cutremur major, de 7 grade pe scara Richter”, ar putea să se producă ”oricând”! Care sunt explicațiile

România s-a cutremurat destul de puternic în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar acum toată lumea se întreabă când se va produce un seism major. 

România s-a cutremurat destul de puternic în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar acum toată lumea se întreabă când se va produce un seism major.

Mircea Radulian, director științific al Institutului Național de Cercetare-DEzvoltare pentru Fizica Pământului, a declarat că un seism major s-ar putea produce ”oricând”, având în vedere faptul că au trecut mulți ani de la ultimul cutremur de acest gen.

”Dacă ne referim la cutremurele mari, de peste 7, acum deja ultimul cutremur de peste 7 a fost în 1986, deci acum vreo 28 ... cam aşa de ani.

Deci statistic ce se întâmplă: şi acum poate să vină un cutremur mare. Nu neapărat legat de cutremurul ăsta de azi, de 5,8, dar în pespectivă putem să ne aşteptăm şi la un cutremur mare.

Adică peste 7, da. Numai că, într-adevăr, ele sunt mai puţin frecvente decât cele de mică intensitate. Însă deja suntem în situaţia în care ar putea apărea şi cutremure de peste 7.

Regimul seismic, ca să fiu cinstit, nu pare să indice acest lucru, adică, totuşi, activitatea nu este deosebită din acest punct de vedere, dar din păcate de multe ori cutremurele mari pot să apară şi pe un fond de activitate destul de normală, fără să aibă nişte precursori sau nişte anomalii care să spună uite se întâmplă ceva acolo în Vrancea.”, a declarat Mircea Radulian, director INFP, conform Capital.ro.

ALERTĂ! Mai multe linii de microbuze și autobuze din București vor fi suspendate din 31 octombrie! Mii de persoane vor f... Un șofer s-a sinucis la câteva ore după ce a provocat un accident rutier! Cinci persoane fuseseră rănite în urma impactu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x