Antena Căutare

Un detinut a evadat in aceasta dimineata de la Penitenciarul Jilava

Un detinut de la Penitenciarul Jilava a evadat in aceasta dimineata, plecand de la punctul de lucru la care fusese repartizat. Omul fusese condamnat la sapte ani pentru talharie. Autoritatile au declansat o operatiune de capturare.

"Duminica, in jurul orei 6.00 dimineata s-a constatat ca detinutul Laurentiu Adrian Dumitru, in varsta de 34 de ani, condamnat definitiv la sapte ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie, cu domiciliul in Bucuresti, clasificat in regim deschis, a parasit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv decantorul unitatii. Din primele verificari efectuate a rezultat faptul ca detinutul a parasit punctul de lucru fara a invoca un motiv anume", informeaza Penitenciarul Bucuresti-Jilava, citat de Mediafax.

Semnalmentele detinutului evadat sunt: 34 de ani, 1,72 inaltime, constitutie atletica medie. Atunci cand a parasit penitenciarul, acesta purta un trening bleumarin cu dungi albe, pantofi sport albi si fes negru. Ca semne paticulare, detinutul prezinta o cicatrice pe bratul stang.

Pentru capturarea lui s-au luat mai multe masuri. Au fost blocate toate caile de acces si posibilele directii de deplasare in care ar fi putut pleca detinutul. De asemenea, au fost trimise in cautarea lui mai multe echipaje, atat ale Politiei, cat si ale Jandarmeriei si Politiei de Frontiera, pentru ca omul sa nu paraseasca tara.

Omul avea un program de regim deschis, adica putea sa mearga singur la munca si sa se intoarca singur. El se ocupa cu verificarea pompelor de epurare a apei, si, in timp ce ziua nu avea nevoie de insotitor, noaptea el trebuia sa fie escortat de un agent de paza. Probabil, noaptea trecuta omul a mers singur pana la statia de munca, neisotit de un gardian, si a disparut.

In cadrul Penitenciarului Jilava a fost demarata o ancheta interna. Personalul va sta de vorba cu ceilalti detinuti, pentru a vedea daca Laurentiu Adrian Dumitru le-a povestit ceva despre intentiile sale de a evada.

In cazul in care va fi incarcerat din nou, este foarte posibil ca detinutul sa primeasca inca doi ani de inchisoare, pe langa cei sapte pe care trebuia sa ii serveasca initial, pentru talharie.

Penitenciarul este situat in raza administrativ teritoriala a comunei Jilava, la 10 kilometri Sud de Bucuresti si la 3 kilometri nord-est de comuna Jilava.

UPDATE: Jandarmul care a incercat sa jefuiasca trei pakistanezi a primit mandat de arestare preventiva... Cinsprezece kilograme de aur au fost furate din mall-ul din centrul orasului Bacau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x