Antena Căutare

Un doodle special de la Google aniversează Ziua Independenței din Cambodia

Astăzi, Doodle-ul sărbătorește Independența Cambodgiei. În această zi, în 1953, țara din Asia de Sud-Est și-a proclamat independența, devenind oficial o națiune liberă după un secol de stăpânire franceză și japoneză.

Un doodle special de la Google aniversează Ziua Independenței din Cambodia
Un doodle special de la Google aniversează Ziua Independenței din Cambodia | google doodle

Centrul orașului Phnom Penh este gazda celor mai mari festivități de Ziua Independenței. Locuitorii Cambodgiei se adună pentru o ceremonie solemnă la baza înaltului Monument al Independenței, unde oficialitățile susțin discursuri. Ulterior, paradează prin centrul orașului și în fața Palatului Regal formații de muzică militară și caravane festive.

Un doodle special de la Google aniversează Ziua Independenței din Cambodia

Seara, Palatul Regal și alte clădiri guvernamentale se luminează în culorile naționale de roșu și albastru, la fel ca și drapelul din Doodle-ul de astăzi. Familii se pot bucura de mâncăruri tradiționale precum samlar machu kroeung (supă acră cu plante) și beef loc lac (carne de vită fragedă cu sos de lămâie) înainte de a admira focurile de artificii care umplu cerul nopții.

Citește și: Un doodle special de la Google aniversează ziua națională a Austriei în 2023

Ziua Independenței din Cambodia marchează un moment de glorie și eliberare pentru această țară din inima Asiei de Sud-Est. În data de 9 noiembrie 1953, Cambodgia și-a proclamat oficial independența, sfârșind astfel o perioadă de un secol sub dominația colonială franceză și ocuparea japoneză.

Capitala Phnom Penh devine epicentrul festivităților, unde oamenii se adună în fața înaltului Monument al Independenței pentru a participa la o ceremonie solemnă. Discursurile oficiale rostite de reprezentanții guvernamentali dau glas aspirațiilor și mândriei naționale. O paradă impresionantă străbate ulițele orașului, încununată de formații de muzică militară și caravane festive, în timp ce Palatul Regal și clădirile guvernamentale se îmbracă în culorile naționale, roșu și albastru.

Citește și: Un doodle special de la Google aniversează ziua de naștere a lui Rashidi Yekini, celebrul fotbalist nigerian

Seara, atmosfera este încărcată de bucurie și entuziasm, iar locuitorii se reunesc în jurul mesei pentru a savura delicioase preparate tradiționale precum samlar machu kroeung și beef loc lac. Cu finalul zilei, cerul se aprinde de magie, luminat de spectaculoasele focuri de artificii, marcând astfel aniversarea independenței și unității naționale. Ziua Independenței în Cambodia nu este doar o sărbătoare, ci și o ocazie de reflecție asupra trecutului și de a celebra cu mândrie drumul parcurs spre libertate și autodeterminare.

Trotinetele electrice pe drumurile publice doar sub anumite condiții. Câți ani trebuie să ai și ce noi reguli au intrat ... Limitarea plăților cash a fost anulată. De ce s-a ajuns la această decizie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x