Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un elicopter SMURD cu o pacientă de la Constanţa, cu anevrism cerebral, a aterizat pe noul heliport al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti - FOTO

Un elicopter SMURD cu o pacientă cu anevrism cerebral a aterizat, luni, pe noul heliport al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Pacienta a fost adusă de la Constanţa şi a fost internată pe secţia de neurochirurgie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, o pacientă cu anevrism cerebral a fost adusă, luni, la unitatea medicală fiind transportată de la Constanţa cu un elicopter SMURD. După aterizarea elicopterului pe heliport, pacienta a fost preluată şi internată pe secţia de neurochirurgie.

"Pacienta, în vârstă de 40 de ani, este în stare stabilă şi va fi reevaluată clinic şi imagistic cu angioCT pentru a se stabili cu exactitate nevoia şi soluţia terapeutică optimă. În măsura în care patologia permite, în perioada imediat următoare se va interveni prin tehnici de radiologie intervenţională în vederea excluderii anevrismului", scrie în comunicat.

FOTO: SUUB

Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a devenit funcţional la începutul lunii decembrie. Lucrările de construcţie la cel mai modern heliport medical în terasă din România au început în luna aprilie a acestui an.

Conform sursei citate, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost dat în folosinţă săptămâna trecută şi Blocul Operator Central. Cele 11 săli sunt dotate cu aparatură medicală de înaltă performanţă. Printre echipamentele medicale din BOC regăsim: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigaţie şi neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanţă cu capacitate de recrutare pulmonară şi altele importante pentru actul medical.

Sursa : news.ro

Recomandari