Un fals medic ortodped din Bucureşti a fost reţinut a doua oară, în mai puţin de o lună

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a pretins că este medic specialist ortoped, a fost reţinut pentru a doua oară în mai puţin de o lună. Individul a fost prins în acelaşi loc ca data trecută - într-un cabinet medical din sectorul 3 al Capitalei.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a pretins că este medic specialist ortoped, a fost reţinut pentru a doua oară în mai puţin de o lună. Individul a fost prins în acelaşi loc ca data trecută - într-un cabinet medical din sectorul 3 al Capitalei.

Miercuri, 14 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, atât la reşedinţa cât şi la cabinetul medical în care îşi desfăşura activitatea falsul medic ortoped.

Tânărul este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false.

Ulterior datei de 27 februarie, şi în urma apelului public legat de acest dosar, alte cinci persoane au sesizat Secţia 11 Poliţie cu privire la faptul că în urma unor anunţuri găsite pe internet au mers la un cabinet de ortopedie, din sectorul 3, pentru consult medical de specialitate, unde au plătit sume de bani pentru consultaţie şi şedinţe de recuperare, unui bărbat care a pretins că este specialist ortoped.

Acesta nu era medic şi nu avea specializare în domeniul menţionat, totodată folosind parafă medicală falsificată.

În urma extinderii cercetărilor, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie, fiind ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri, printre care aparatură medicală, documente financiar contabile şi buletine de analize medicale.

Din investigaţii a rezultat că peste 70 de persoane au apelat la serviciile medicale oferite de falsul medic ortoped, toate persoanele urmând a fi contactate, pentru a se stabili dacă au solicitat sau nu servicii medicale acestuia.

Prejudiciul creat a fost estimat la 200.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false, cu bărbatul în stare de reţinere.

Un comunicat anterior al Poliției arată că pe 26 februarie, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti l-au reţinut pe acest bărbat.

Aceasta după ce, în luna ianuarie, poliţişti din cadrul Secţiei 11 au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat.

Ulterior, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoştinţă că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.

Ultimele știri