Antena Căutare

Un fost director din Hidroelectrica, trimis în judecată pentru decontarea unor lucrări neefectuate în valoare de peste 6 milioane de lei

Un fost director din Hidroelectrica a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru decontarea unor lucrări neefectuate în valoare de peste 6 milioane de lei. În plus, bărbatul ar fi determinat constructorul din cadrul proiectului “Acumularea Paşcani pe râul Siret în judeţele Iaşi şi Suceava” să încheie trei contracte de prestări servicii cu două firme, deşi acest lucru nu era necesar. ŞI reprezentanţii celor două firme au fost trimişi în judecată.

Procurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Grigoriu Constantin - Romică, la data faptelor director al Sucursalei Hidrocentrale Bistriţa SA Piatra Neamţ, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită în formă continuată (18 acte materiale).

De asemenea, a fost trimis în judecată un administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de complicitate la luare de mită în formă continuată (9 acte materiale), dar şi un administrator al altei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată (9 acte materiale),

”În contextul realizării obiectivului de investiţii «Acumularea Paşcani pe râul Siret în judeţele Iaşi şi Suceava», în perioada 2010-2011, inculpatul Grigoriu Constantin – Romică, pentru a-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu constând decontarea la timp a lucrărilor, i-ar fi determinat pe reprezentanţii societăţii contractante să încheie, chiar dacă nu se impunea acest lucru, trei contracte de prestări servicii cu firmele administrate de ceilalţi doi inculpaţi. Ulterior, în baza a 15 facturi fiscale ce ar fi fost emise de cele două firme, societatea contractantă ar fi decontat suma totală de 6.518.609 lei pentru lucrări care în realitate nu ar fi fost executate”, a transmis, joi, DNA.

Sursa citată a precizat că, în aceeaşi perioadă, Grigoriu Constantin – Romică, în calitate de preşedinte al unei comisii de evaluare, prin încălcarea obligaţiilor de serviciu prevăzute de OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică (…), ar fi atribuit unei alte societăţi comerciale un contract de lucrări la obiectivul “Acumulare Galbeni. Realizarea etanşării şi consolidării digului mal drept pe zona km 0 – km 3. Lucrări de intervenţii”.

”În realitate, dacă ar fi fost respectată legislaţia în vigoare, oferta tehnică şi financiară a societăţii respective ar fi trebuit respinsă de comisia de evaluare prezidată de Grigoriu Constantin Romică. Ulterior, inculpatul i-ar fi determinat pe reprezentanţii societăţii contractante să încheie trei contracte de furnizare bunuri şi prestări servicii cu firma unuia dintre ceilalţi doi inculpaţi în valoare totală de 5.004.200 euro fără TVA şi 5.950.232 lei fără TVA”, au mai transmis procurorii.

Urmare a acestor demersuri, beneficiul total al firmei administrată de omul de afaceri ar fi fost de 1.718.818 euro şi 2.541.280 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Neamţ.

Sursa : news.ro

Au cumpărat un bichon maro, dar când l-au spălat au rămas mască! Surpriză uriașă pentru doi tineri din Constanța! Ce asc... Bani de la stat pentru bonă! Ce condiție trebuie să îndeplinească părinții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x