Antena Căutare

Un jandarm clujean a fost decorat de Armata SUA pentru activitatea sa din Afganistan

Un jandarm clujean a fost decorat de Armata SUA cu cea mai înaltă distincţie acordată trupelor aliate, pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în teatrul de operaţii din Afganistan.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj, maiorul Cosmin Covaciu din cadrul IJJ Cluj a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii cu ”Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate. Distincţia i-a fost înmânată în cadrul activităţii de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019. Cu aceeaşi ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”. Aflat la a doua sa misiune internaţională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operaţii Afganistan. "În calitate de consilier al instructorilor implicaţi în pregătirea poliţiei afgane, ofiţerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de rezolvare a problemelor, prin iniţiativă şi dăruire, acţiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, se arată în comunicat. Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detaşamentului de Jandarmi Gherla-Dej.

Sursa : news.ro

Tânărul care a făcut scandal şi a distrus mobilierul într-o bancă din Brăila, cercetat şi pentru că a lovit-o pe o angaj... Cutii de depozitare pentru bagaje, în centrul Brașovului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x