Antena Căutare

Specialistii avertizeaza: "Un mare cutremur va zgudui Romania!"

Un mare cutremur va zgudui Romania! Este anuntul alarmant al seismologilor, care spun ca dezastrul ar putea veni oricand. Nu din Galati, unde pare ca s-a mutat punctul fierbinte de pe harta seismica a Romaniei, ci tot din Vrancea, un loc imprevizibil, unic in Europa. Un cutremur de peste 7 grade ar ucide o jumatate de milion de romani si ar rade de pe fata pamantului bulevarde intregi din Capitala. Alertate, autoritatile vor sa evacueze 12.000 de familii din blocurile subrede.

Marele Cutremur va veni. O spun, pentru prima oara, seismologii, care privesc cu ingrijorare nu spre Galati, ci spre Vrancea. De acolo, Romania tocmai a primit o mostra din forta pamantului.

Un cutremur de 5.5 pe scara Richter zguduie mese, ridica oameni, goleste incaperi. Un cutremur de peste 7 ucide. Iar in Romania, pamantul pare ca nu mai are rabdare.

"Stim ca cutremurele vrancene sunt de magnitudini peste 7 de 2-3 ori pe secol! Nu putem sa nu ne gandim si la eventualitatea unui cutremur mare in Vrancea", a declarat Mircea Radulian.

Despre un cutremur mare se vorbeste in soapta de 36 de ani. De peste trei decenii, Romania tremura la gandul ca anul 1977 se va repeta. Pentru prima oara, seismologii vorbesc si ei. Nu in soapta, ci raspicat.

Stiinta are o singura certitudine: un cutremur mare ar ucide o jumatate de milion de romani.

In cazul unui cutremur puternic, cele aproape 400 de cladiri pericol public sau incadrate in prima clasa de risc seismic se vor face una cu pamantul si vor disparea de pe harta Capitalei.

Intreg Centrul Istoric va cadea in cazul unui seism de peste 7 grade. Nici alte zone din Bucuresti nu sunt mai ferite. In total, aproape 3.000 de cladiri in pericol sau in curs de expertizare. Si mii de familii care traiesc, clipa de clipa, cu pericolul deasupra capului.

Alarma trasa de seismologi l-a mobilizat pe primarul Capitalei, care vrea sa evacueze si sa consolideze sute de cladiri in pericol sa se prabuseasca.

Pentru cazarea locatarilor din cladirile vechi care ar urma sa fie consolidate, Primaria se gandeste sa inchirieze 12.000 de apartamente din blocurile noi ramase nevandute. Chiria va fi platita din bugetul local.

Banii raman motivul pentru care consolidarile s-au blocat, iar mii de oameni traiesc, si in acest moment, in pericol de moarte. Insa banii nu pot si nu vor putea vreodata sa cumpere vieti.

Consumul de alcool ar putea fi permis la volan! Ponta: "Am aplicat regulile europene"... Vremea cu Flavia Mihasan: "Se incalzeste in continuare, dar treptat"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x