Antena Căutare

Vrea să salveze vieți și după moarte! Gestul EXTRAORDINAR al unui medic din Galați

Un medic în vârstă de 28 de ani din Galaţi şi-a donat organele din timpul vieţii, iar pentru ca decizia sa să nu fie pusă sub semnul întrebării, atunci când va veni momentul, tânărul a încheiat un act prin notariat.

Un medic în vârstă de 28 de ani din Galaţi şi-a donat organele din timpul vieţii, iar pentru ca decizia sa să nu fie pusă sub semnul întrebării, atunci când va veni momentul, tânărul a încheiat un act prin notariat.

Medicul Alexandru Nechifor și-a făcut publică hotărârea pe o reţea de socializare, iar din acel moment a devenit un subiect viral pe net dar şi în Spitalul de Urgenţă din Galați, unde acesta îngrijeşte bolnavi.

Alexandru Nechifor este medic rezident de doi ani.

„Sunt de acord ca organele şi țesuturile mele să fie supuse donării. Cred că este vorba de umanitate. N-are neapărat legătură că sunt medic. Lucrul ăsta ar trebui să-l facă orice om”, a spus medicul.

Decizia tânărului medic este definitivă. Un notar i-a parafat actul de donator.

„Pe baza declarației notariale se înscrie în registrul de donatori. Sper ca odată cu exemplul acesta registrul să capete o importanță mult mai mare, iar numărul de donatori înscriși în acest registru să fie semnificativ”, a mai spus Alexandru Nechifor.

Postarea cu actul notarial pe o pagină de socializare a devenit imediat virală.

În România există peste 5.000 de persoane care așteaptă un transplant - în timp ce în 2017, pe parcursul întregului an, au fost numai 65 de donatori, mai puţin de 4 la 1 milion de locuitori. Adică jumătate faţă de statistica din 2016.

Incident bizar în cimitir! A dispărut o cruce care cântărea peste o jumătate de tonă! Oamenii, în stare de ȘOC... Mult sau puțin? Statul le dă bani elevilor cu media 10. Cât vor primi geniile de la BAC 2018 și Evaluare Națională 2018...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x