Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Un medic de pe Secţia ORL a Spitalului Judeţean Buzău, confirmat cu coronavirus; autorităţile au demarat testarea personalului şi a pacienţilor

Un medic de pe Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, iar autorităţile sanitare au demarat testarea pacienţilor internaţi pe secţie şi a personalului medical. De asemenea, a mai fost confirmat un caz pe Secţia Medicină Internă, la o asistentă.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damian, un medic de pe secţia ORL şi o asistentă de pe Secţia Medicină Internă au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Ca urmare, s-a început testarea personalului medical de pe Secţia ORL, precum şi a pacienţilor internaţi.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, testele efectuate personalului medical de pe celelalte secţii unde s-au confirmat cazuri au fost negative.

„În cursul zilei de luni au fost testate 32 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacienţii confirmaţi pozitiv dar şi personalul secţiei Nefrologie-Dializă. În toate cazurile testele au ieşit negative”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

În Spitalul Judeţean Buzău s-au confirma până acum 9 cazuri de infectare la cadre medicale şi 4 la pacienţi.

Sursa : news.ro

Recomandari