Căutare Live

Stare de alertă în Gorj! Un medic a operat un pacient suspect de Covid-19, fără a avea echipament de protecţie

Procurorii gorjeni au început urmărirea penală in rem pentru comiterea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, după ce un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţine că a efectuat o intervenţie chirurgicală unui pacient suspect de infecţie cu Covid-19, fără a avea un echipament de protecţie corespunzător.

Coronavirus în România

Inquam Photos / Octav Ganea

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a transmis vineri, un comunicat de presă prin care anunţă că pe data de 27 martie, organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj — Serviciul de investigaţii criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, în urma unui articol apărut în mass-media în care un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu susţinea că a efectuat o intervenţie chirurgicală a unui pacient suspect de infecţie cu Covid-19, fără a avea un echipament de protecţie corespunzător.

“De asemenea, în publicaţia jurnaliştilor existau şi fotografii cu combinezonul purtat de medic pe durata intervenţiei chirurgicale, aspecte care atestă că echipamentele puse la dispoziţia cadrelor medicale de către unitatea spitalicească nu oferă protecţie împotriva agenţilor biologici”, se arată în comunicat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au înregistrat cauza pe data de 27 martie şi au dispus începerea urmăririi penale in rem.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Constanţa: 15 persoane au fost evacuate dintr-un bloc în urma unui incendiu la un apartament, trei ajungând la spital cu...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri