Antena Căutare

Un medic din Iași a ales să plece de lângă familie ca să lupte în linia întâi la Suceava: „Este un sacrificiu pe care mi-l asum”

Încă un medic din Iași a ales să plece de lângă familie pentru a lupta în linia întâi, alături de colegii săi din Suceava.

Medicul Ionuț Nistor din Iași a ales să lupte în linia întâi la Suceava

Dr. Ionuț Nistor este medic nefrolog și purtător de cuvânt al Spitalului „C. I. Parhon” din Iași. Iar recent a ales să lupte în linia întâi la Suceava, deși este căsătorit și are doi copii.

„Nu a fost o decizie foarte greu de luat. Știam că există un deficit de personal pe secția de nefrologie, că sunt 28 de pacienți îngrijiți de un singur medic sucevean. Majoritatea colegilor din Suceava au fost infectați cu COVID-19 și este o situație care solicită ajutor. Rolul nostru este de a suplini colegii care lipsesc”, spune dr. Ionuț Nistor.

„Este un sacrificiu pe care mi-l asum. După cele trei săptămâni în care lucrez aici cu pacienții diagnosticați cu coronavirus îmi este destul de greu să mă întorc acasă la soție și copii, dar Suceava are nevoie de noi. Chiar și în spitalul din Iași reprezintă un risc fiecare zi de lucru și asta pentru că intrăm în contact cu pacienți suspecți de coronavirus. Aceasta este meseria noastră și o exercităm așa cum putem mai bine”, adaugă medicul ieșean pentru BZI.

Citește și: „Îmi pare rău că nu pot să vă strâng în brațe, dar vă rog să aveți grijă de voi, vă iubesc mult!”. Povestea impresionantă a unui medic din Iași, care a ales să meargă la Suceava

„Familia mea mi-a înțeles decizia. Copiii sunt însă prea mici pentru a le explica unde și de ce am plecat. Știu doar că sunt medic și tratez pacienți. Eu nu mă tem că m-aș putea infecta cu COVID-19 și asta pentru că beneficiem de costume de protecție. Mai mult decât atât, la Iași lucrasem deja cu pacienți suspecți de coronavirus. Aceleași riscuri există și la Iași. Boala se răspândește în comunitate”, mai spune dr. Ionuț Nistor.

În mai multe județe din țară, de luni, e interzis să ieși fără! Masca de protecție ar putea deveni obligatorie în toată ... Braşov: O persoană carbonizată, găsită în trenul care circula spre Mediaş, după stingerea incendiului/ Anchetatorii înce...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x