Cea mai nouă speranță a medicilor, un medicament cu rezultate excelente în tratarea COVID-19, ar putea fi produs imediat și în România: „Există proceduri de urgență”

Primul medicament ce ar putea fi autorizat pentru tratarea noului coronavirus va fi produs și în România, cu o condiție. Cum se numește anitiviralul-minune în lupta cu COVID-19?

Un medicament cu rezultate excelente în tratarea COVID-19 ar putea fi produs imediat și în România

Profimedia

În acest moment, medicii din întreaga lume folosesc patru sau cinci variante de tratament pentru a-i ajuta pe cei infectați cu noul coronavirus.

Cea mai nou speranță a cercetătorilor, un antiviral cu rezultate excelente în tratarea formelor severe ale infecției provocate de COVID-19, Remdesivir, ar putea fi produs și în România, la nevoie.

Proceduri de urgență

„Medicamentul, din câte ştiu, este sub patent, îl poate produce o singură companie în lume, de compania originatoare. Ştiu că mai este o companie în China care a replicat produsul.

În caz de nevoie, sigur, îl vom putea produce şi în România. Există proceduri - în caz că nu e destul de la o singură fabrică - sunt proceduri de urgenţă ca şi altor producători să le fie acordat dreptul de a fabrica aceste molecule aflate sub patent.

Este o procedură de decădere din drepturi din proprietatea intelectuală”, a declarat Dragoş Damian, directorul Terapia din Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.

Remdesivir, folosit pentru a trata Ebola

Antivirarul Remdesivir a mai fost folosit și în tratamentul Ebola. În prezent, este produs de Gilead, o companie americană cu venituri de peste 22 de miliarde de dolari.

Medicamentul a fost copiat și produs în masă, recent, de chinezii de la compania farma BrightGene

„Există vreo patru sau cinci medicamente şi cocktail-uri de medicamente care sunt încercate în studii clinice. În acest moment nu se ştie dacă vreo unul dintre ele este într-adevăr eficient.

Pe măsură ce trece timpul, toate medicamentele utilizate în studii clinice pot sau nu să îşi dovedească eficienţa.

Sunt 70 de studii clinice la ora actuală în lume pentru medicamente şi vaccinuri. Probabil undeva în vară se va şti exact dacă şi care medicamente sunt eficiente şi dacă pot să înceapă să fie date la foarte mulţi pacienţi”, a adăugat Dragoş Damian.

Primul cartier închis din România. Armata, Jandarmeria şi Poliţia supraveghează cu arma în mână comunitatea

Citește și
colaj alec baldwin
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Alec Baldwin l-a întâlnit pe soțul Halynei Hutchins, producătorul de imagine care a murit în incidentul de pe platourile de filmare
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Peste 4.000 de pacienți infectați cu COVID-19 din întreaga lume au fost tratați, până acum, cu Remdesivir. Săptămâna viitoare ar putea fi făcute publice rezultatele pentru încă 400 de bolnavi, potrivit lui Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. El susţine că Remdesivir ar putea fi primul medicament autorizat pentru coronavirus.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri