Antena Căutare

A luptat în Irak și în Afganistan, dar a fost învins de COVID-19. Drama de neimaginat a unui militar: ”A fost testat prea târziu. N-a avut nicio șansă!”

Un militar român care a luptat în Irak și în Afganistan a murit în urma unei infecții cu noul coronavirus. Bărbatul s-a stins într-un spital din Dublin, Irlanda. Se pare că ar fi fost testat prea târziu. 

A luptat în Irak și în Afganistan, dar a fost învins de COVID-19. Drama de neimaginat a unui militar: ”A fost testat prea târziu. N-a avut nicio șansă!” Galerie
A luptat în Irak și în Afganistan, dar a fost învins de COVID-19. Drama de neimaginat a unui militar: ”A fost testat prea târziu. N-a avut nicio șansă!”

Dorel Giurcă, fost militar care a luptat în Irak și în Afganistan, lucra la o firmă de curățenie, în Irlanda, unde s-au mutat în urmă cu trei ani de zile, în încercarea de a găsi un trai mai bun.

Bărbatul a început Momentum Support, o companie care asigură servicii de curăţenie inclusiv la St'James Hospital, din Dublin, unde a şi fost repartizat. În luna martie, însă, mai mulți angajați ai companiei au fost infectați. Dorel a continuat să meargă la muncă, însă la sfârșitul lunii aprilie, el a fost trimis în izolare. Abia atunci i s-a făcut și testul. O săptămână mai târziu, rezultatul a fost pozitiv, însă a fost prea târziu pentru militar, întrucât starea lui de sănătate s-a înrăutățit. A mai rezistat pe patul de spital câteva ore, până când a murit.

Coronavirus în România, 19 mai 2020, Live Update. Noi decese cauzate de coronavirus, marți dimineață, în România. Bilanțul morților a urcat la 1126

Soţia lui Dorel, Mirela Giurcă, a fost testată şi ea pozitiv la coronavirus şi este acum internată la Tallaght Hospital.

”De la început toată lumea a fost speriată, însă Dorel a continuat să meargă la muncă, speriat, dar şi mândru că poate face diferenţa şi îi poate ţine pe ceilalţi în siguranţă. Dorel era foarte fericit la locul de muncă şi îşi făcuse foarte mulţi prieteni. Acum sunt foarte supărată şi nu-mi dau seama cum o să pot trăi fără el. Nu am nicio idee ce o să fac, dacă să rămân aici sau să mă întorc în România. Este o situaţie teribilă în care să te afli. Dorel era un tip foarte puternic şi fără probleme de sănătate”, a povestit Mirela pentru thesun.ie.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

Dorel Giurcă a fost la „Scorpionii Roşii“ din Craiova şi a participat între 1995 şi 2008 la numeroase misiuni. A fost pe front, în Irak şi Afganistan, şi chiar dacă a plecat în străinătate nu a întrerupt legătura cu camarazii săi. "Veterane, ai fost cel mai bun. Nu te vom uita niciodată", i-au scris aceştia pe pagina de Facebook.

Două persoane au fost surprinse în timp ce umpleau saci cu nisip de pe plaja din Eforie Sud şi îi încărcau într-o maşină... Gest uriaș de omenie! Fost elev al unei școli din Alba, plecat la muncă în străinătate, a trimis 12 calculatoare pentru ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x