Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Un mort, păzit o noapte întreagă de un echipaj de poliție, într-o stație de autobuz. Motivul este de necrezut! „Incidentul a fost regretabil” - FOTO

Un mort a fost păzit o noapte întreagă de către un echipaj de poliție din Baia Mare, dintr-un motiv uluitor. Incidentul a fost semnalat în noaptea de 25 spre 26 decembrie.

Un mort, păzit o noapte întreagă de un echipaj de poliție, într-o stație de autobuz din Baia Mare.

Potrivit publicaţiei baiamare24.ro, în noaptea de 25 spre 26 decembrie, un trecător a apelat 112 după ce a găsit pe o bancă amplasată într-o staţie de autobuz din Baia Mare un bărbat care nu mai respira. Sosiţi la faţa locului, criminaliştii şi agenţii de poliţie l-au identificat pe acesta, fiind vorba despre un localnic din comuna maramureşeană Săcălăşeni, în vârstă de 57 de ani.

„La data de 26 decembrie, la ora 3.03, Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată prin 112 că pe strada Victoriei se afla un bărbat decedat. Personalul medical deplasat la faţa locului a constatat faptul că persoana era decedată. Verificările poliţiştilor au dus la identificarea acesteia - bărbat în vârstă de 57 de ani, domiciliat în Săcălăşeni. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat acesta”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Supriza a venit atunci când oamenii legii au cerut intervenţia celor de la Medicină Legală pentru transportul cadavrului la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare! Poliţiştii au fost informaţi că ei lucrează doar în intervalul orar 8:00 – 16:00 şi că vor veni să ridice cadavrul abia dimineaţă.

Un mort, păzit o noapte întreagă de un echipaj de poliție, într-o stație de autobuz. Motivul este de necrezut! „Incidentul a fost regretabil” - FOTO

Astfel, poliţiştii au acoperit trupul bărbatului cu o pătură şi au stat timp de aproximativ cinci ore să îl păzească.

Chiar dacă atunci când a fost contactată, şeful Serviciului de Medicină Legală Maramureş, dr. Nicoleta Pintican a declarat că nu face declaraţii la telefon, ulterior, după o solicitare făcută în baza legii 544 privind accesul liber la informaţii, medicul legist a arătat că s-a ajuns în această situaţie din cauza zilelor libere de care au beneficiat angajaţii cu ocazia sărbătorilor de iarnă, potrivit adevarul.ro.

„Incidentul petrecut în noaptea de 25/26 decembrie 2019 a fost unul regretabil, influenţat şi de contextul zilelor libere şi a sărbătorilor. În acest moment, programul de lucru al autopsierilor angajaţi ai Serviciului Judeţean de Medicină Legală este, potrivit legii, de luni până vineri, timp de 6 ore, în intervalul orar 8:00 - 14:00 sau 7:00-13:00. În afara acestui program, autopsierii Serviciului Judeţean de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, se ocupă de aducerea cadavrelor din Baia Mare şi împrejurimi, la solicitarea poliţiei, până la ora 20:00 (orele lucrate peste programul menţionat anterior se compensează prin ore libere). Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă ca, pe viitor, această situaţie să nu se mai petreacă”, a arătat Nicoleta Pintican, şef Serviciu Medicină Legală Maramureş.

Acest caz nu este unul singular. În septembrie 2019, familia unui bărbat din Borşa care şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă a transportat la spital cadavrul acestuia, după ce li s-a comunicat că atât la Vişeu de Sus, cât şi în Borşa nu există maşini pentru transport cadavre, iar medicii legişti nu se deplasează în localităţile din judeţ. Toate unităţile spitaliceşti din Maramureş au morgă.

Recomandari