Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Un nou cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Un nou cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut!

cutremur in romania

Un nou cutremur în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut!

După ce, miercuri, 6 februarie, 11 cutremure au avut loc în România, dintre care 10 la Marea Neagră și unul în județul Buzău, un alt seism s-a produs în județul Buzău, anunță INFP.

Seismul a fost întregistrat în nopatea de 6 spre 7 februarie și a fost localizat manual, având următoarele coordonate: latitudine 45.5596; longitudine 26.1764. Magnitudinea seismului a fost de 2.6(ml), adancime: 62km.

Cutremur în România. 10 cutremurele la Marea Neagră. Cum explică Gheorghe Mărmureanu

Seismologul Gheorghe Mărmureanu susţine că numărul mare de cutremure înregistrat într-un scurt interval de timp în Marea Neagră reprezintă o activitate seismică normală, care nu ridică probleme deosebite.

“Acestea cutremure nu au nicio importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nicio problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu pentru news.ro.

Primele şase cutremure, cu magnitudinea cuprinsă între 2,9 şi 3,7, s-au înregistrat într-un interval de o oră.

La ora 9:59:47, s-a produs în Marea Neagră încă un cutremur, tot la adâncimea de cinci kilometri, având magnitudinea 3.5 pe scara Richter.