Antena Căutare

Proiect de lege. Se dau bani de la stat! Familiile vor primi câte 1900 de lei pe lună!

Potrivit proiectului depus la Senat, familiile monoparentale care au în grijă unul sau mai mulți minori vor putea primi lunar sumă de 1.900 de lei. 

Guvernul pregătește acordarea unui nou ajutor de la stat pentru români.

Potrivit proiectului depus la Senat, familiile monoparentale care au în grijă unul sau mai mulți minori vor putea primi lunar sumă de 1.900 de lei.

Singura condiție care trebuie îndeplinită este că venitul mediu net lunar al familiei respective să fie mai mic decât 1.5 salarii minime brute pe țară.

”Familiile monoparentale aflate în situație de dificultate al căror venit mediu lunar este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe țara au dreptul la un sprijin financiar că formă de asistentă socială. Sprijinul financiar se asigură prin acordarea unei indemnizații lunare cu întreținere, în condițiile prevăzute de prezența lege, în sumă netă echivalentă cu nivelul salariului minim brut pe țara la data stabilirii dreptului”, se arată în proiectul de lege.

Conform proiectului, familia monoparentala este definită că o familie formată dintr-o persoană singură (necăsătorită, văduvă, divorțată etc.) care locuiește împreună cu unul sau mai mulți copii, în vârstă de până la 18 ani (sau până la 26 de ani pentru cei care urmează cursuri de învățământ la zi) și pe care îi îngrijește.

Un şofer beat a făcut prăpăd într-o parcare din Iași! Polițiștii au fost șocați (VIDEO)... ,, Cea mai frumoasă și mai dureroasă zi a noastră,, S-au căsătorit pe patul de spital cu câteva zile înainte ca ea să fi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x