Antena Căutare

Un număr de 85 de cetăţeni români aflaţi temporar în Arabia Saudită au fost repatriaţi

Un număr de 85 de cetăţeni români aflaţi temporar în Arabia Saudită au fost repatriaţi, în noaptea de duminică spre luni, cu o aeronavă Tarom, în urma demersurilor făcute de autorităţile române.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul nopţii trecute a fost facilitată revenirea în ţară a 85 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatul Arabiei Saudite, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Demersurile autorităţilor române au permis şi facilitarea repatrierii a trei cetăţeni sârbi şi a patru cetăţeni ungari, care şi-au continuat ruta către ţările de destinaţie. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Riad-Bucureşti. "MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară", a mai arătat sursa citată.

De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă.

Sursa : news.ro

Mii de bucureșteni vor fi testați pentru coronavirus. Gabriela Firea, anunț de ultimă oră: ”Nu dăm bani, vouchere sau bo... Cine se ocupă de siguranța ta?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x