Antena Căutare

Sute de proiectile și obuze neexplodate din al Doilea Război Mondial, găsite într-o curte din Oradea: ”Ar fi ras de pe fața pământului centrul orașului!”

Un colecţionar de obuze neexplodate din al Doilea Război Mondial a fost la un pas să arunce în aer centrul vechi din Oradea. Un proiectil i-a explodat în mână, iar în blocul său anchetatorii au găsit peste 1.000 de bombe şi cartuşe. Pirotehniştii spun că, dacă toată colecţia ar fi sărit în aer, explozia ar fi distrus casele din jur. 

”Ne întreba dacă mai are ochi. Asta a fost singura lui întrebare, dacă mai are ochi.”, au mărturisit medicii care l-au îngrijit.

Tânărul rănit le-a spus vecinilor şi medicilor care au venit la faţa locului că o petardă i-a explodat în mână. Într-o anexă deţinută de bărbat, însă, poliţiştii au făcut o descoperire şocantă. Nu mai puțin de 483 de cartuşe, bombe aruncător, proiectile şi grenade ofensive şi defensive, respectiv 883 de elemente de muniţie au fost descoperite în locuința acestuia.

Tânărul ar fi încercat să desfacă un cartuş, spun surse apropiate anchetei, iar explozia i-a umplut corpul de fragmente metalice. Bărbatul a fost dus de urgenţă la spital.

Un proiectil de mici dimensiuni a explodat în mâna stângă. Cu leziuni grave la nivelul mâinii stângi, îşi va pierde degetul doi.

Din nefericire, în urma acestui grav accident acest pacient nu va mai vedea cu ochiul stâng.

Obuzele au fost ridicate de pirotehnişti şi vor fi distruse printr-o explozie controlată. Specialiştii spun că locuitorii din zonă au fost puşi, fără să ştie, în mare pericol.

”Explozia acestora ar fi afectat atât locuinţa în care erau depozitate, cât şi apartamentele învecinate, putând avea consecinţe extrem de grave.”, a povestit Camelia Roșca, purtător de cuvânt al ISU Crișana.

Bărbatul în locuinţa căruia s-au găsit obuzele lucrează în IT, însă este şi vânător de comori, în timpul liber. Deţine în mod legal şi un detector de metale. Vecinii ştiau că acesta colecţionează monede, nu proiectile.

După ce s-a automutilat, bărbatul riscă şi să fie condamnat la închisoare, până la 5 ani, pentru deţinere de muniţii interzise.

O femeie a ajuns la spital cu dureri puternice, dar medicii au trimis-o acasă: ”Am avut un avort spontan, iar doctorii n... Ministerul Sănătăţii: Un pacient de 20 de ani, cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, va fi transferat la Spitalul AKH...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x