Antena Căutare

Un paramedic SMURD e platit cu 1100 de lei, un detinut cu 2200 de lei

Situatie paradoxala in judetul Hunedoara, sesizata de coordonatorul SMURD din localitate. Cei care salveaza viata, paramedicii SMURD, sunt platiti cu jumatate din suma alocata lunar unui detinut, 2200 de lei.

Un paramedic SMURD este remunerat cu suma de 1100 de lei pe luna, in conditiile in care intr-adevar salveaza viata, in timp ce suma lunara destinata fiecarui detinut este dubla, de 2200 de lei.

Astfel, coordonatorului SMURD Hunedoara se plange de faptul ca judetul a ramas singurul din Romania care este sustinut de autoritile locale, desi a facut mai multe cereri la Ministerul de Interne in acest sens.

Situatia este una dintre explicatiile pentru numarul mare de medici care aleg sa plece din tara. 10000 de medici au plecat din Romania in ultimul an. 6000 de medici romani lucreaza numai in Franta in posturi cheie. Este cea mai importanta comunitate de medici straini din Hexagon.

Foto: Intact Images

Femeia care a fondat SMURD-ul la Mures alaturi de Arafat: "Nu am plecat din Romania ca sa pun sistemul pe picioare&... Doctorul Vasile Astarastoaie: SMURD-ul a fost creat de Arafat si finantat de catre Stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x