Erou și în timpul liber! Un pompier a salvat un adolescent de la înec, pe un ștrand din Bistrița: „După șase serii de compresii, organismul a răspuns”

Un adolescent a fost salvat de la înec la un ștrand din Bistrița. Întreaga scenă a fost observată de un alt tânăr, care a alertat salvamarii ştrandului.

Un adolescent care venise cu prietenii pentru o zi de distacție, a ajuns în stare gravă la spital, după ce doar câteva secunde mai lipseau ca să se înece.

Deși nu știa să înoate, băiatul de 16 ani a sărit în bazin, în zona cu apa cea mai adâncă. A avut norocul că alți copii l-au văzut când încerca să se țină la suprafață și au dat alarma.

„S-a lăsat, a văzut că e apa adâncă, a intrat în panică”, a spus un martor.

Întreaga scenă a fost observată de un alt tânăr, care a alertat salvamarii ştrandului. Alături de un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, aflat în timpul liber, l-au scos din bazin şi au început aplicarea manevrelor de resuscitare.

Un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru îngrijiri medicale. Acesta este primul astfel de incident pe ştrandul din Bistriţa, de la începutul sezonului estival.

„Respect, Ionuț!”

Intervenția salvatoare a lui ionuț Moldovan a fost lăudat de colegii săi, pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență:

„După șase serii de compresii și două de ventilație, organismul a răspuns și ușor, ușor și-a recăpătat conștiența. Apoi l-am pus in poziție de siguranță până ce a ajuns terapia intensivă” ne-a mărturisit Ionuț Moldovan, pompierul bistrițean care a fost omul potrivit la momentul potrivit pentru un tânăr de 16 ani din localitatea Leșu. (...)

Respect, Ionuț!
Pentru noi toți ești un erou!”

Ultimele știri