Căutare Live

Un portret al lui Mozart la 13 ani, vândut pentru 4 milioane de euro

Un tablou care îl înfăţişează pe compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart la vârsta de 13 ani a fost vândut, la o licitaţie Christie's din Paris, pentru 4 milioane de euro, potrivit BBC.

Mozart este imortalizat în Italia, în ianuarie 1770, cântând la clavecin. Muzicianul se afla într-un turneu la acel moment.

Christie's a precizat că Mozart şi tatăl lui stătea la Verona cu Pietro Lugiati, un oficial al Republicii Veneţia. Admirator al lui Mozart, el a fost cel care a comandat portretul.

„Cel mai probabil, a fost pictat de maestrul veronez Giambettino Cignaroli, care era vărul lui Lugiati”, a declarat Astrid Centner, şefa departamentului Vechi Maeştri al casei de licitaţii din Paris.

Doar cinci portrete i-au fost făcute lui Mozart în timpul vieţii lui.

Portretul i-a intrigat pe specialişti mai ales pentru că în faţa subiectului se află o întreagă compoziţie, care există doar în tablou, nu şi în realitate. La momentul turneului în Italia, el era deja considerat „copil minune”.

Lucrarea muzicală este marcată „molto allegre” şi unii muzicologi spun că ar fi fost compusă de Mozart, iar alţii spun că stilul este al compozitorului veneţian Baldassare Galuppi.

Portretul a ajuns la Christie's din colecţia lui Alfred Cortot, pianist şi dirijor franco-elveţian.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Doi pietoni, între care un copil, loviți de un șofer băut. Bărbatul era atât de beat, încât poliţiştii nu au reuşit să-l...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri