Un portret al lui Mozart la 13 ani, vândut pentru 4 milioane de euro

Un tablou care îl înfăţişează pe compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart la vârsta de 13 ani a fost vândut, la o licitaţie Christie's din Paris, pentru 4 milioane de euro, potrivit BBC.

Mozart este imortalizat în Italia, în ianuarie 1770, cântând la clavecin. Muzicianul se afla într-un turneu la acel moment.

Christie's a precizat că Mozart şi tatăl lui stătea la Verona cu Pietro Lugiati, un oficial al Republicii Veneţia. Admirator al lui Mozart, el a fost cel care a comandat portretul.

„Cel mai probabil, a fost pictat de maestrul veronez Giambettino Cignaroli, care era vărul lui Lugiati”, a declarat Astrid Centner, şefa departamentului Vechi Maeştri al casei de licitaţii din Paris.

Doar cinci portrete i-au fost făcute lui Mozart în timpul vieţii lui.

Portretul i-a intrigat pe specialişti mai ales pentru că în faţa subiectului se află o întreagă compoziţie, care există doar în tablou, nu şi în realitate. La momentul turneului în Italia, el era deja considerat „copil minune”.

Lucrarea muzicală este marcată „molto allegre” şi unii muzicologi spun că ar fi fost compusă de Mozart, iar alţii spun că stilul este al compozitorului veneţian Baldassare Galuppi.

Portretul a ajuns la Christie's din colecţia lui Alfred Cortot, pianist şi dirijor franco-elveţian.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri