Antena Căutare

Autoritățile, depășite de haosul provocat de ploaia din Capitală! Un primar din Capitală: ”E ca la cutremur!”

Ploaia înghețată a făcut ravagii în mai multe județe din țară, dar și în Capitală. Și de această dată, însă, autoritățile au fost luate prin surprindere, iar primarii s-au declarat depășiți. 

Ploaia înghețată a făcut ravagii în mai multe județe din țară, dar și în Capitală. Și de această dată, însă, autoritățile au fost luate prin surprindere, iar primarii s-au declarat depășiți.

Mai exact, primarul Sectorului 1 consideră că situația nu putea fi prevăzută și gestionată preventiv, prin toaletarea arborilor înainte de îngheț.

Situație critică! România a fost paralizată de gheață, iar ANM continuă să emită avertizări meteo

”La ora aceasta, avem toţi oamenii în teren, pentru că sunt sunt 230 de copaci sau crengi rupte. Nu avem cum să toaletăm acum copacii care cad şi nici nu are legătură cu faptul că dacă ar fi fost toaletaţi din timp nu ar fi căzut, pentru că acum s-au prăbuşit copaci perfect sănătoşi. Noi abia intervenim să-i luăm pe cei care cad. Este un fenoment natural pe care nu-l putem controla. Este ca la un cutremur. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. La noi în sector sunt cei mai mulţi copaci”, a declarat Daniel Tudorache, potrivit Mediafax.

De asemenea, în sectorul 4 sunt tăiate și crengile în pericol de rupere peste mașini, a explicat viceprimarul de sector.

Ploaie înghețată. Cum dezgheți rapid parbrizul mașinii după freezing rain

”În sectorul 4 acţionăm cu peste 200 de oameni la ora actuală şi cu 35 de utilaje, iar colegii vor rămâne şi peste noapte să încerce să limiteze efectele acestui fenomen meteo. Până la ora actuală, am avut peste 100 de sesizări, însemnând 40 de maşini uşor avariate şi 60 de arbori căzuţi. În acest moment, mă aflu la o acţiune în care colegii mei toaletează arborii cu crengile mai aplecate, în zonele cu maşini parcate”, a spus Andrei Trocan.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în ultimele ore pentru degajarea a peste opt sute de copaci şi 13 stâlpi de electricitate, fiind afectate 55 de autoturisme. De asemenea, s-au deblocat 31 de autoturisme în care se aflau 42 d persoane, fiind în desfăşurare acţiuni în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea şi Prahova, dar şi în Capitală. Pompieri, jandarmi şi poliţişti rămân în continuare mobilizaţi, fiind emisă o nouă avertizare cod galben de către meteorologi.

Un bărbat, găsit inconştient pe o stradă din Bucureşti! Ar fi fost lovit de crengile unui copac!... Bucureștiul, paralizat de ploaia înghețată! Autoritățile au retras toate troleibuzele în depouri. din cauza condițiilor ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x