Antena Căutare

Un roman din mediul urban consuma 8 kilograme de paine. Pe luna!

Romanii de la oras mananca mai multa paine decat cei de la sate. Diferenta este de aproximativ un kilogram, echivalentul a trei paini, in plus

Este stiut faptul ca romanii "o regleaza din paine", insa, pana cum, nu detineam date exacte. Institutul National de Statistica a realizat un calcul conform caruia, in mediul urban, se consuma 8 kilograme de paine/persoana, in medie, pe luna. In mediul urban, insa, oamenii au consumat 9,1 kilograme de paine, in primul trimestru al acestui an.

Daca ne raportam la regiuni, cel mai mult s-a inregistrat in Sud-Vest Oltenia (10,7 kg/persoana), iar cel mai putin, in Nord-Est (6,5 kg/persoana).

La sfarsitul lunii trecute, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara ca romanii consuma din ce in ce mai putina paine. Daca in anii 1999-2000, consumul oficial era de 1,8 milioane de tone, in 2010 acesta ajungea la numai 558.000 de tone.

In aceasta saptamana, Guvernul a decis sa reduca TVA-ul la 9%, incepand cu 1 septembrie.

Doua tramvaie s-au ciocnit violent in Capitala din cauza lucrarilor de asfaltare: 6 oameni au fost raniti... Aproape 70% dintre romani nu au fost niciodata la psiholog...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x