Antena Căutare

Un român a devenit cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța!

Cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Paris este un român de doar 23 de ani! Tânărul are o carieră la care mulți nici nu visează!

Un român a devenit cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța! Galerie
| Sursa foto: bistriteanul.ro

Cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Paris este un român de doar 23 de ani! Tânărul are o carieră la care mulți nici nu visează!

Lucrează la ministerul Economiei din Paris, oraşul care i-a devenit a doua casă. La fel ca mii de alţi tineri români care pleacă în fiecare an în străinătate, nici el nu mai visează să se întoarcă în România.

El este Mădălin Dan Pavel. Cel mai tânăr angajat român dintr-o instituţie publică de la Paris. Astăzi s-a întors pe holurile liceului Andrei Mureşan din Bistriţa, oraşul în care a început visul lui, în urmă cu cinci ani.

Atunci, planurile lui Mădălin începeau să capete contur. Devenea student la Facultatea de Litere din Cluj. A ales specializarea engleză-franceză, iar anul trecut a terminat cursurile ca şef de promoţie.

La câteva luni după ce a ajuns în Paris, Mădălin a aplicat pentru obţinerea unei slujbe la stat. Două ministere - cel de externe şi cel al economiei - s-au luptat pentru el.

Acum, tânărul român este terminolog, adică traduce termenii juridici din diferite limbi străine în franceză. Iar planurile lui nu se opresc aici.

Cât despre întoarcerea acasă, Mădălin Dan Pavel recunoaşte: România, ţara care l-a purtat dincolo de graniţe, mai are multe de făcut pentru a-şi ţine valorile aproape. În fiecare an, peste 6.000 de tineri pleacă să studieze în străinătate, iar mulţi nu se mai întorc niciodată.

ANAF face marele anunț! Românii pot profita de chilipiruri uriașe... Accident grav în Bacău, în urmă cu puțin timp! Doi morți și doi răniți, după ce unul dintre șoferi a adormit la volan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x