Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un roman s-a intors din Grecia bolnav de malarie. Alte 6 cazuri s-au inregistrat in aceasta tara

Un cetatean roman intors din Grecia, dupa aproximativ doua luni de sedere, a prezentat simptome specifice malariei. Medicii au confirmat diagnosticul, insa Ministerul Sanatatii a anuntat miercuri ca bolnavul s-a vindecat.


Grecia, 6 cazuri de malarie inregistrate

Ministerul Sanatatii atentioneaza persoanele care aleg sa calatoreasca in sudul Greciei (Peloponez) ca, in aceasta zona au fost inregistrate cazuri de malarie. Conform autoritatilor sanitare din Grecia, din luna iunie si pana in prezent, in sudul acestei tari au fost semnalate sase cazuri de malarie.

"Avand in vedere aceasta situatie, Ministerul Sanatatii recomanda persoanelor care intentioneaza sa isi petreaca vacanta sau sa calatoreasca in aceasta zona sa fie mai atente in ceea ce priveste masurile de protectie impotriva tantarilor, respectiv sa utilizeze produsele repelente care se aplica pe piele impotriva acestor insecte (creme, geluri, spray-uri)", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Deoarece cazurile de malarie inregistrate sunt limitate ca numar, nu se recomanda profilaxia medicamentoasa antimalarica, precizeaza MS.

foto: medicine.tym.cz

Recomandari