Căutare Live

Cum a reușit un român să ia o amendă de 5,500 de euro, după ce și-a cumpărat, în rate, televizor de 3,000 de euro

Un bărbat din Huși, care a muncit ani de zile în Germania, a comis o greșeală pe care o va regreta mult timp. Mai exact, el și-a dorit un televizor de ultimă generație, așa că n-a stat pe gânduri și l-a cumpărat. Ulterior, însă, el s-a făcut nevăzut, iar acum a primit o amendă uriașă. 

Un bărbat din Huși, care a muncit ani de zile în Germania, a comis o greșeală pe care o va regreta mult timp. Mai exact, el și-a dorit un televizor de ultimă generație, așa că n-a stat pe gânduri și l-a cumpărat. Ulterior, însă, el s-a făcut nevăzut, iar acum a primit o amendă uriașă.

Iulian Valerei Manole, din Huşi, muncea în Germania şi s-a gândit să îşi cumpere un televizor nou. Pe 7 martie 2016 a mers la un magazin specializat din Tuttlingen şi a achiziţionat un televizor marca Samsung, o boxă şi un notebook. Trebuia să plătească 3.000 de euro, însă a decis să le achite în rate. A plătit pe loc 400 de euro, după care s-a făcut nevăzut.

Cu ajutorul unui complice, care nu a fost, însă, idientificat, românul a reuşit să sustragă actele și a plecat cu marfa. El a fost condamnat de un tribunal german să plătească totuși ratele şi a achitat 400 de euro. Ulterior, însă, a dispărut şi s-a întors în România. De curând, însă, la trei ani de atunci, el a primit acasă o punere în executare a sentinţei din Germania, aprobată de Judecătoria Huşi.

În urma analizării documentaţiei înaintate de autorităţile din Germania, Judecătoria Huşi a admis, pe 11 martie, solicitarea privind recunoaşterea sancţiunii şi au dispus obligarea bărbatului din Huşi la plata amenzii în cuantum de 5.470 de euro, transformată în lei. Deşi a fost citat, acesta nu s-a prezentat în faţa judecătorilor.

“Va obliga persoana solicitată Manole Iulian Valeriu la plata sumei de 23.829 de lei amendă administrativă, care se va face venit la bugetul de stat al României. În baza art. 247 lit. a din Legea nr. 302/2004, instanţa va dispune comunicarea prezentei hotărâri către Ministerul Justiţiei – Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare Internaţională în Materie Penală şi către autoritatea emitentă Oficiul Federal de Justiţie al Republicii Federale Germania-Bundesamt fur Justiz.”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Huşi, potrivit roman24.ro.

Un medic italian a adus în România liposucţia alimentară. Amalia Năstase a slăbit cu această dietă... UPDATE: Simulare Bac 2019 Matematică începe azi! Subiecte, bareme și tot ce trebuie să știi...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri