Antena Căutare

Un sat aproape abandonat din România are șapte biserici pe aceeaşi stradă. Cum justifică preoții "minunea"

Am văzut multe în România, dar asta le întrece pe toate. O localitate din judeţul Gorj are 7 biserici pe aceeaşi stradă, deşi satul nu număr mai mult de câteva zeci de suflete. Dar, ca întotdeauna, există o explicaţie.

Am văzut multe în România, dar asta le întrece pe toate. O localitate din judeţul Gorj are 7 biserici pe aceeaşi stradă, deşi satul nu numără mai mult de câteva zeci de suflete. Dar, ca întotdeauna, există o explicaţie.

Despre comuna Mătăsari este vorba. O localitate care stă sub semnul şomajului, unde un peisaj dezolant te întâmpină chiar de la intrare. Minele din zonă reprezentau singura sperantă ca tinerii să muncească, însă din cauza sărăciei au plecat.

Chiar şi aşa, pe o singură străduţa există şapte biserici, un număr mult prea mare, sătenii preferând să se roage acasă. Preoţii comunei sunt convinşi că este mai bine să fie mai multe biserici decât baruri şi resturante şi primarul se pare că îi sprijină.

Meteorologii avertizează: Vremea se schimbă radical! Prognoza meteo pentru următoarele zile... Avertizare de la ANM! Jumătate de țară se topește, în cealaltă va avea parte de ploi, vijelii și temperaturi scăzute, în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x