Antena Căutare

Un sătuc austriac și un meci de fotbal din Italia. Bombele biologice! De aici a explodat coronavirusul în Europa!

Specialiștii bacterilogi consideră că două au fost focarele de la care coronavirusl s-a răspândit, rapid, în Europa: stațiunea austriacă de ski Ischgl și meciul de fotbal Atalanta Bergamo - Valencia, disputat în Liga Campionilor. Tirolezii nu recunosc, nici azi, în timp ce lumea fotbalului italian și spaniol este infectată

Poza nu este aleasă întâmplător. Pe 22 decembrie 2019, fără să știe ce va urma, una dintre cele mai în vogă influencerițe din Germania, Hanna Weig, de 25 de ani, chema lumea pe pârtiile de ski din Ischgl, Tirol, Asutria. Ce-i drept, o făcea într-o manieră proprie...

De o lună și jumătate, specialiștii bateriologi din Europa încearcă să înțeleagă cum s-a răspândit atât de repde pe ”Bătrânul Continent” pandemia de coronavirus. Firesc, se fac multe scenarii, dar unele fapte sunt clare și nu lasă loc de interpretări. Ți le prezentăm și noi, tu tragi concluziile!

PRIMA POVESTE

Pe 29 februrie (da, nu e bășcălie, 2020 e an bisect), un avion al companiei ”Iceland Air” ce venea de la Munchen a aterizat la Reykjavik. La bord se aflau turiști islandezi, veniți, în cea mai mare parte, dintr-o minivacanță de ski, din Tirol, Austria, mai exact din Ischgl, de unde, de câțiva ani, se dă ora exactă în lumea pasionaților de sporturi de iarnă. O localitate cu 1.500 de suflete. Pentru că Islanda se afla, încă de atunci, în stare de urgență, toți pasagerii au fost testați pentru coronavirus. Mulți dintre ei au fost depistați pozitiv și, fix în aceeași zi, guvernul islandez a declarat Tirolul zonă de risc maxim. Veștile au pornit la drum și, în nici 24 de ore, medicii au început să înțeleagă că ”acei” islandezi infectați nu reprezentau o problemă izolată. Nordul Europei începea să fie cuprins, Danemarca, la fel. Știrile rele veneau și din Hamburg, Germania.

Pe 7 martie 2020, autoritățile norvegiene au început testele pe un grup de turiști ce fusese la ski, în a doua jumătate a lunii februarie, în...Tirol, la Ischgl. Rezultatul public făcut de către specialiștii din Oslo a fost mai mult decât alarmant: din 1.198 de infectați, 491 fuseseră în Austria, în acea zonă!

Eroii. S-au băgat, singuri, în carantină, 14 luni!!! Au scris: ”IZOLAREA: înainte e exagerată, după, a fost insuficientă”

Tirolezii au fost informați. Cu aroganță și cinism au negat totul! Totul. ”Din punct de vedere medical, nu este credibil că Tirolul a fost un focar de infecție”, a declarat, sec, Franz Katzgrabe, directorul sanitar al regiunii. Culmea, tot pe 7 martie, deși austriecii negau chiar dacă norvegienii le trimiseseră documente palpabile, a apărut primul caz și acolo. Contagiatul era un german de 36 de ani, ospătar din Kitzloch, faimosul restaurant din Ischgl! Nici atunci nu a crezut! Le-au trebuit trei zile pentru a închide localul! În toată această perioadă, activitatea în zonă a nu s-a oprit nici măcar o secundă: pârtiile au rămas deschise, teleskiurile au funcționat la capacitatea maximă, restaurantele au duduit...Dar tot nu s-a petrecut mare lucru!

Pe 13 martie, a venit rândul autorităților germane să declare Tirolul zonă de risc maxim. Era ziua în care 200 de turiști din orașul Ostalb, din landul Baden-Wurtemberg, veniți cu autocarul din Ischgl au fost testați, cu toții, pozitiv!!! Abia pe 14 martie, când era prea târziu, de la Viena a sosit ordinul de a închide stațiunea! Din nou e greu de crezut, dar e purul adevăr: deși 14 a picat într-o sâmbătă, iar ordinul a sosit dis de dimineață, pârtiile au rămas deschise până duminică noaptea! Mulți turiști au plecat cu autocarele din Ischgl spre Innsbruck, unde au dormit, fără nicio măsură de precauție.

Ce e azi, 24 martie 2020, acolo? Locul e închis: nimeni nu intră, nimeni nu iese! Dar e mult prea târziu: în Ischgl, unde viețuiesdc 1.500 de suflete, s-au înregistrat 400 de cazuri de localnici contagiați. Dublul numărului celor din Viena, unde trăiesc 2.000.000 de oameni...

A DOUA POVESTE

Un sătuc austriac și un meci de fotbal din Italia. Bombele biologice! De aici a explodat coronavirusul în Europa!

Pe 19 februarie 2020, Atalanta Bergamo se distra cu Valencia, în ”optimile” Ligii Campionilor, partida tur, 4-1. Din păcate, pe stadionul ”San Siro” ajungeau aproape 45.000 de oameni

Aproape 45.000 de oameni au venit, la Milano, pe ”San Siro”, pentru partida Atalanta Bergamo - Valencia, din Liga Campionilor

Pe 19 februarie 2020, la Milano are loc partida de fotbal Atalanta Bergamo - Valencia. Deși în Europa se vorbește, deja, despre coronavirus, UEFA decide că meciul trebuie să se joace. Împătimiții cunosc faptul că stadionul din Bergamo nu este omologat pentru întâlnirile din Champions League, așa că disputa se mută la Milano, pe ”San Siro” (”Giuseppe Meazza”). Pe arenă vin 44.236 de oameni. ”Meciul a fost o bombă biologică!”, declară Fabian Di Marco, șeful pneumolog al spitalului ”Papa Giovanni XXIII”, unul dintre cele moderne din Europa. Protecția Civilă din Italia a considerat că aceasta a fost ”partida zero”, reamintind despre aglomerația din metrou. ”Mii de spectatori au venit cu acest miloc de transport către ,<<San Siro>>. Printre ei și 2.500 de fani spanioli, care, apoi, s-au întors acasă”, au spus cei de la Protecția Civilă. ”Au existat autocare, mașini, trenuri, avioane. Toți cei care le-au folosit nu au fost controlați. Nici măcar unul”, adaugă Fabian Di Marco. ”Am văzut imagini cu suporteri bând bere din același pahar. Există înregistrări video cu ei pasându-l de la unul la altul. Și-au făcut selfieuri, poze de grup, au conviețuit pe stadion mai bine de patru ore. Peste două zile, în Lombardia cazurile de coronavirus au explodat”, mai spune specialistul. Spania urma la rând. Există voci care spun că unii dintre suporterii celor de la Atalanta ar fi interacționat chiar cu ”pacientul zero” din ”Cizmă”, Mattia G., de 38 de ani, dar aceste informații sunt greu de probat.

Povestea ”Pacientului Zero”. ”Am reapărut, ca Lazăr, din morți. Vreau doar să-mi văd fetița născându-se. Atât

Atât jucătorii Valenciei, cei aflați pe teren, cât și fanii, nu au știut nimic. Azi, 35 la sută dintre fotbaliștii ”liliacului” sunt în carantină, după ce au fost depistați pozitiv. Printre ei, Garay, Mangala ori Jose Luis Gay.

Coronavirus în România. În ce condiții poți intra în șomaj tehnic, pentru a obține 75% din salariu: Documentele se trimi... Mehedinţi: O femeie care s-a întors din Italia la începutul lunii martie este cercetată penal, după ce a ieşit din izola...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x