Antena Căutare

Un sfert dintre elevii romani au probleme emotionale si/sau comportamentale

Ce e in mintea elevilor din Romania? Prea putini sunt cei care si-au pus aceasta intrebare. Un raport realizat de Salvati Copiii arata ca un sfert dintre elevii romani au probleme psihice. Vestea a uimit pe toata lumea. Chiar si cei mai sceptici recunosc ca cifra poate fi adevarata, atat timp cat in scolile noastre nu prea exista psihologi.

Asociatii Salvati Copiii estimeaza ca peste 880.000 din cei aproximativ 4 milioane de copii ai Romaniei intrunesc criteriile de diagnostic pentru o problema de sanatate mentala.

In prezent, ingrijirile de sanatate mentala pentru copii si adolescenti in Romania se concerteaza in spitale de psihiatrie sau in sectiile de psihiatrie infantila din alte tipuri de unitati sanitare. Exista, de asemenea, aproximativ 20 de centre de sanatate mentala pentru copii si adolescenti. Cu toate acestea, domeniul este insuficient definit, iar mecanismele de protectia copilului si de integrare in sistem a copiilor care sufera de tulburari de sanatate mentala necesita dezvoltare si organizare.

Scolile din Bucuresti nu sunt pregatite, dar elevii ar putea avea un serviciu de ambulanta special... VIDEO SCANDALOS! Politistii DIAS Cluj petrec cu doua tinere in poligonul de tragere!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x