Antena Căutare

Un șofer sancționat pentru că nu avea polița RCA a scăpat de amendă in instanță. Ce MOTIV a invocat românul?

Decizie fără precedent a judecătorilor. Un șofer sancționat pentru că nu avea polița RCA la el a scăpat de amendă. Legea este interpretabilă, au considerat magistraţii.

Decizie fără precedent a judecătorilor. Un șofer sancționat pentru că nu avea polița RCA la el a scăpat de amendă. Legea este interpretabilă, au considerat magistraţii. Această hotărâre poate schimba codul rutier sau poate fi o lecție pentru alți șoferi care pățesc la fel.

Un bărbat din Zalău când a fost oprit în trafic de polițiștii de la Rutieră. A primit o amendă de 630 de lei pentru că nu avea polița de asigurare la el. Bărbatul a contestat însă în instanţă procesul verbal prin care a fost sancţionat, iar judecătorii au fost de partea lui.

Participanţii la trafic sunt obligaţi ca, la cererea poliţistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.

Practic, în lege scrie că un şofer trebuie să îi prezinte obligatoriu poliţistului documentul de identitate, permisul, certificatul de înmatriculare precum şi "alte documente prevăzute de lege".

Metrorex anunță: Angajaţii care asigură mentenanţa la metrou intră miercuri în grevă de avertisment... Meteorologii avertizează: Vremea se schimbă radical! Prognoza meteo pentru următoarele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x