Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un spital scoate la concurs toate posturile de conducere! Ce li se cere candidaților

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău scoate la concurs toate posturile de conducere – cel de manager și cele de director medical, director de îngrijiri şi director financiar-contabil.

Ilustrație.

După postul de manager, pentru care bătălia se va da săptămâna viitoare, primul concurs este cel pentru fotoliul de director financiar-contabil, post pentru care se cer studii superioare economice, cel puţin doi ani vechime în specialitatea studiilor, un certificat de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul Sistemului european de conturi, precum şi de cunoaştere a reglementărilor europene în domeniu.

Candidaţii vor susține examenul în 9 şi 10 ianuarie 2020, pentru ca rezultatele finale să fie anunţate în 14 ianuarie.

Pentru a putea participa la concursul pentru postul de director medical, candidaţilor li se cere să aibă studii superioare în medicină, să fie confirmaţi cel puţin ca medic specialist şi să aibă cel puțin cinci ani vechime în specializare.

Examenul se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 ianuarie 2020, numele câştigătorului urmând să fie anunţat în 16 ianuarie.

Cel de-al treilea post de conducere scos la concurs în 15 şi 16 ianuarie este cel de director de îngrijiri. Aspiranţii trebuie să fie asistenţi medicali generalişti principali, cu cel puţin doi ani vechime şi studii superioare în domeniul asistenţei medicale.

Rezultatul va fi comunicat în 20 ianuarie. În toate cele trei cazuri, concursul va consta într-un test-grilă, respectiv o lucrare scrisă de verificare a cunoştinţelor din legislaţia specifică postului, susţinerea proiectului de specialitate pe o temă din domeniul de activitate al postului, interviu de selecţie.

Pentru a fi declaraţi admişi, candidaţii trebuie să obţină cel puţin media 7, iar la fiecare probăm, minim nota 6.

Din comisia de concurs, respectiv comisia de soluţionare a contestaţiilor vor face parte doi reprezentanţi desemnaţi de către preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale şi de sindicat. Cei doi din urmă au rolul de observatori în comisii. În prezent, director medical este doctoriţa Eva Lapoş, director financiar-contabil, Elisabeta Ionescu, iar director de îngrijiri, asistenta Laura Păcurar.

Recomandari