Antena Căutare

Un tip de napolitane infestat cu Salmonella a fost retras din supermarket. ANSVSA: „Poate provoca afecțiuni grave”

Un lot de napolitane de 800 de grame, cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, a fost retras din unul dintre cele mai mari supermarketuri din țară. În urma analizelor s-a constatat că acet tip de napolitane este contaminat cu Salmonella.

imagine din supermarket
Un tip de napolitane infestat cu salmonella a fost retras din supermarket. ANSVSA: „Poate provoca afecțiuni grave” | shutterstock

Napolitanele cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure a fost retras din toate magazinele LIDL din țară, potrivit monitorulcj.ro. Acestea erau infestate cu Salmonella, o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că s-a dispus retragerea produsului

„În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”, a transmis ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, acest tip de napolitane a fost scos din toate magazinele Lidl din țară.

„Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul «Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g»”, a adăugat ANSVSA.

Citește și: Ce produs toxic a fost retras din magazinele mari: ”Clienții sunt rugați să nu îl consume!”. În alt supermarket, somon cu Listeria

Simptomele infecției cu Salmonella

Semnele și simptomele infecției cu Salmonella durează, de obicei, între 4 și 7 zile, deși ar putea să treacă chiar câteva luni până când intestinele să își revină de fapt la normal după aceea.

Majoritatea oamenilor suferă de o formă blândă de toxiinfecție alimentară ce poate dura de la câteva ore la câteva zile. Există totuși și cazuri în care spitalizarea e necesară, apărând complicații pe o perioadă îndelungată.

Simptomele intoxicației alimentare cu Salmonella includ:

  • febră și frisoane;
  • dureri de cap;
  • episoade diareice, dintre care unele pot conține diaree cu sânge;
  • greață și vărsături;
  • dureri abdominale severe și crampe.

În cazuri rare, toxiinfecția alimentară cu Salmonella poate duce la agravarea stării de sănătate a unei persoane, implicând deshidratarea.

Intoxicația alimentară cu Salmonella poate să declanșeze complicații grave la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, din cauza diverselor boli cum ar fi HIV/SIDA, cancer, diabet sau care urmează tratamente cu diverse medicamente, steroizi sau chimioterapie.

Citește și: Chipsuri Eco din porumb, retrase de la vânzare din București și din țară, din cauza unei substanțe suspicioase. Ce conțineau

Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean, "aroganță" la restaurant. Cei doi au servit vită învelită în foiță d... Anunțul făcut de Nicuşor Dan, primarul Bucureștiului, despre prețurile la căldură din acestă iarnă. Ce se întâmplă cu fa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x