Antena Căutare

Un transilvanean salveaza caii dusi la abator si ii dreseaza pentru echitatie

Cand unii sateni isi vand caii la abator, el ii rascumpara si ii adopta. Este povestea unui transilvanean care si-a facut un scop, dar si o mica afacere din salvarea cailor. Ii creste si ii dreseaza pentru echitatie. Dar, cel mai important, ii iubeste ca pe ochii din cap.

Caii lui Simion pasc linistiti nu departe de abatorul unde multi dintre ei au fost la un pas de moarte. Chiar stapanii ii adusesera, de ham, la taiere. O imagine pe care Simion nu a mai putut sa o indure. Asa ca a luat masuri.

“Am inceput ferma cand am cumparat primul cal. Era vandut pentru carne, la kilogram. Am lucrat cu el, mi-am pus tot sufletul si timpul. Dupa el a mai fost unul. Si urmatorul, si urmatorul, si urmatorul”, povesteste proprietarul fermei.

Simion are acum 14 cai la ferma sa din localitatea bistriteana Sieu-Sfantu, unde s-a stabilit dupa ani de munca in Belgia. Tot cu caii a avut de a face si acolo. Era potcovar. Iar banii castigati printre straini i-a investit in salvarea acestor animale. Caii lui sunt sanatosi, bine ingrijiti si, mai ales iubiti.

Pentru ca animalele sunt foarte blande, Simion organizeaza la ferma cursuri de echitatie. Cu cat castiga abia acopera cheltuielile. Dar e hotarat sa salveze cat de multi cai va putea.

In ultimii ani, calul a devenit, pentru tarani, mai mult o povara decat un sprijin. Ingrijirea animalului costa intre 100 si 150 de euro pe luna. O suma pe care tot mai putini si-o permit.

Dezinteresul directorilor si al angajatilor din spitalele de stat umple conturile laboratoarelor private... Elevii romani vor face la scoala chimia... cool! Eprubetele si substantele vor fi manevrate virtual...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x