Antena Căutare

Un tren de metrou, blocat între stații din cauza degajării de fum. A fost nevoie de intervenția ISU. În ce stare sunt călătorii

Un tren de metrou a staționat între stația Universitate și Piața Romană în această dimineață, blocând circulația subterană. Motivul staționării a fost degajarea de fum.

un tren de metrou in statie Galerie
Un tren de metrou a fost oprit între stațiile Universitate și Piața Romană din cauza degajării de fum. | Hepta

Update ora 13:25

Incendiul de la metrou a fost stins de pompierii ISU în jurul ora 09.30. Toți călătorii aflați în tren se află în afara oricărui pericol, deși unii dintre aceștia au avut nevoie de îngriji medicale după ce au făcut atacuri de anxietate și au suferit din cauza panicii create la metrou.

Potrivit declarațiilor lui Raed Arafat, circulația pe magistrala 2 s-a reluat, iar trenurile de metrou au intrat din nou în mișcare, după ce s-au făcut verificări. Trenul care a prezentat defecțiuni tehnice a fost scos din circulație.

Şeful DSU Raed Arafat a mai precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 dintre acestea au fost consultate de specialiști. De asemenea, doi dintre călătorii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Știre în curs de actualizare

Potrivit informațiilor Metrorex, un tren de metrou a staționat între stația Universitate și Piața Romană. Pasagerii au fost evacuați de urgență și a fost nevoie de intervenția echipajului ISU. Se pare că instalația a luat foc din cauza unei defecțiuni tehnice.

Cei aflați la fața locului au declarat că nu există flacără deschisă, ci doar degajări de fum gros.

Degajări de fum la metrou

„Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime”, informează ISUBIF.

Între timp, trenul de metrou a fost deconectat de la alimentarea cu energie electrică. Datorită evacuării rapide a pasagerilor nu există victim.

“Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, mai transmite ISU.

Călătorii au ieșit speriați de la metrou și au încercat să găsească cât mai rapid o soluție pentru a se deplasa către locurile de muncă, școli și grădinițe.

„Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, se arată în comunicatul oficial Metrorex.

S-a deschis o nouă plajă în România. Unde este situată și cum arată locurile de cazare, chiar pe malul apei... Ce spune Raed Arafat despre incidentul de la metrou. Sute de pasageri au urlat după ajutor, iar mulți au intrat în atac ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x