Antena Căutare

Directorul Companiei Naționale de Medicamente confirmă: "România nu este pregătită de epidemie de coronavirus!"

Coronavirusul bate la ușile României, iar autoritățile ne dau asigurări că sunt pregatite de cele mai sumbre scenarii. Lucru contrazis chiar de directorul Unifarm, care susține că țara noastră nu ar putea face față unei epidemii cu Covid-19.

Directorul Companiei Naționale de Medicamente îi contrazice pe mai marii instituțiilor statului, precum Ministrul Sănătății sau secretari de stat. Șeful Unifarm, Adrian Ionel, susține că țara noastră nu poate face față unei epidemii de coronavirus, din moment ce abia acum s-a început achiziţia măştilor de protecţie şi a dezinfectanţilor.

”La Unifarm, în acest moment, stocul este zero. Dar este un stoc care în niciun an nu a fost pregătit pentru asemenea situații. Însă măsuri s-au luat. Există o celulă de criză. Prima procedură a fost începută ieri și există proceduri în curs pentru zilele următoare”, spune Adrian Ionel, directorul Unifarm.

Cum te infectezi cu coronavirus, de fapt! Semne, simptome și măsuri de prevenție

”Stocurile de materiale de acest gen se volatizează de la o oră la oră, pentru că s-a creat o isterie în masă pe acest subiect, dar ce pot să vă spun e că noi am blocat o cantitate suficientă de dezinfectant și avem și o comandă foarte serioasă de măști chirurgicale. E adevărat că sunt ultimele pe care le-am găsit și cu foarte mare greutate în piață. În acest moment, Unifarm are o comandă de 25 de tone de dezinfectant și 5 milioane de măști. Când vor veni? Cam în patru zile de la plata în avans!”, a mai spus Adrian Ionel, la Antena 3.

România scapă de coronavirus?! Codiv-19 este sensibil la temperaturile ridicate și "moare" la peste 20 de grad... Neamţ: Trei chinezi care se aflau în izolare la domiciliu au fost observaţi în timp ce se aflau la muncă, într-o societa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x