Unii îşi pun luminiţe în geam, alţii cârnaţii proaspăt făcuţi în casă. Balcoanele bucureştenilor sunt ornate cu ghirlande de cărnuri.
Este plină Capitala de oameni gospodari care îşi prepară bucatele, ca la ţară. Însă, cum între blocuri nu există afumătoare, sârma este sfântă. Pe ea stau întinşi cârnaţii la uscat precum rufele.
Porumbei, rufe întinse pe sârmă şi. cârnaţi atârnaţi la uscat. Asta zărim la etajul 5 al unui bloc din Bucureşti. Ridicăm privirea şi, dincolo de geamurile din termopan, vedem alte şiruri.
Tot cartierul este plin de gospodari care ţin la rece, afară, preparatele pentru masa de Crăciun. Pe un pervaz sunt gogoşari la borcan, murături, un dovleac pentru plăcinte şi, probabil, cel mai bun vin de butoi. Cârnaţii sunt întinşi pe balcon sau în debaraua de pe casa scării.