Unii spun că e MUSAI, alţii zic că e MIT. Care e ADEVĂRUL? Trebuie să încălzeşti sau nu motorul maşinii iarna înainte să pleci la drum?

 

Orice mecanic auto îţi va spune că înainte de a ne porni maşina, iarna, să dăm mai întâi zăpada jos, ca să nu cadă pe lunetă.

Nu mai e un secret că pe timpul iernii, înainte de a porni la drum, este foarte important să curăţăm maşina.

Potrivit  unui mecanic cu experienţă, citat de adevarul.ro, trebuie să fie dată jos toată zăpada, inclusiv pavilionul, să nu cadă pe lunetă sau să nu fie purtată de vânt pe alte maşini sau pe carosabil. La fel şi geamurile, ele trebuie curăţate temeinic ca vizibilitatea să fie maximă. ”Şi mai trebuie avut grijă la zăpada îngheţată care se adună în spatele roţilor, aceea trebuie îndepărtată înainte de a porni la drum pentru că poate să frâneze roata sau chiar sa cadă pe carosabil şi să devină un adevărat bolovan de gheaţă în calea celorlalte maşini”, adaugă Victor Miron.

Un alt mecanic, de la blogul autoeconom.ro, consultat de jurnaliştii de la Adevărul, îi sfătuieşte pe conducătorii auto ca, după pornirea motorului, iarna, să-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare ca în acest timp motorul să ajungă la temperatura normală de funcţionare, ca pistoanele să se dilate şi pot să suporte exploziile.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe