Antena Căutare

Unitatea militara in care au fost executati sotii Ceausescu, transformata in muzeu

Fosta unitate militara in care au fost impuscati sotii Ceausescu va fi transformata in muzeu. De luna viitoare turistii vor putea pasi prin camerele in care au fost inchisi, judecati si condamnati cei doi.

Autoritatile se asteapta ca majoritatea vizitatorilor sa fie straini. De altfel, acestia i-au convins ca e o idee buna sa faca un astfel de muzeu.

Dupa ce ies din camera in care li s-a luat tensiunea sotilor Ceausescu, vizitatorii pot ajunge in incaperea care le-a fost celula celor doi. Sunt niste paturi simple, de cazarma, care mai exista si acum in acea camera. Dormitorul in care sotii Ceausescu au petrecut ultima noapte, dar si camera in care a functionat instanta care i-a condamnat vor putea fi vizitate de oricine.

Vizitatorii vor vedea si zidul unde a fost impuscat ultimul dictator al Romaniei si sotia sa.

Pana acum au fost revopsite camerele cu aceleasi culori care erau in 1989. Urmeaza sa se aduca restul mobilierului din acea perioada, dar si TAB-ul cu care au fost transportati sotii Ceausescu la unitatea militara de la Targoviste.

Muzeul va fi deschis luna viitoare, iar pretul unui bilet va fi de 7 lei.

Un pompier, aflat in timpul sau liber, i-a salvat viata unui bulgar ce tranzita Romania... Uitati de carduri si de coduri PIN! Contul bancar ar putea fi accesat prin telefonul mobil, doar cu o poza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x