Antena Căutare

Ora de vară. Uniunea Europeană a renunțat la Ora de vară! Când intră în vigoare decizia

Ora de vară. Uniunea Europeană a renunțat la Ora de vară! Vezi de când intră în vigoare decizia

Uniunea Europeană renunță la Ora de vară! Când intră în vigoare decizia și ce trebuie să știi.

Eurodeputaţii au votat marţi, cu o largă majoritate, abolirea schimbărilor sezoniere ale orei în Uniunea Europeană, începând din 2021. Astfel că, un număr de 410 eurodeputaţi au votat pentru propunere, 192 împotrivă şi 51 s-au abţinut, transmite Agerpres.

Renunțarea la ora de vară a fost un subiect fierbinte în ultima perioada. În conformitate cu o propunere adoptată la începutul acestei luni şi de Comisia pentru transport şi turism a Parlamentului European, statele membre UE vor renunţa la practica de a-şi schimba ora de două ori pe an şi vor decide dacă preferă să rămână la ora standard sau de iarnă sau să menţină permanent ora de vară.

Tările europene care decid să menţină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021. Pe de altă parte, ţările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă îşi vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021. Decizia va putea fi comunicată înainte de aplicarea măsurii până în aprilie 2020.

Comisia a dorit să impună la renunţarea la această practică din 2019, dar rapiditatea demersului a întâmpinat rezistenţă din partea unora dintre statele membre. Măsura va fi acum negociată cu statele membre şi cu Comisia Europeană.

România trece la ora de vară în acest weekend

România trece la ora de vară în acest weekend. În noaptea de sâmbătă spre duminică, adică 30 spre 31 martie 2019, românii trec la ora de vară, când ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Schimbarea orei a fost îndelung dezbătută în Parlamentul European.România trece la ora de vară în weekendul 30-31 martie 2019. Ora de vară înseamnă că ora 3.00 devine ora 4.00, astfel dormim mai puțin cu o oră.

Ora de vară a fost propusă în anul 1895 de către entomologul din Noua Zeelandă, pe nume George Vernon Hudson. În prezent, 110 țări de pe Glob își potrivesc ceasurile după ora de vară. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Totuși, sunt și țări care au renunțat la ora de vară. Rusia a renunţat la ora de vară după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetăţenii. De asemenea, Islanda nu foloseşte ora de vară.

L-a mușcat pe polițist și a sărit la bătaie! Un bărbat nervos din Adjud a îngrozit vecinii! Ce a făcut... Activitate suspendată pentru o firmă de catering din Timişoara, care a livrat mâncare unui spital de oncologie, unor gră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x