Antena Căutare

Uniunea Studentilor din Romania nu va participa la actiunile de protest

USR considera "normale" demonstratiile pasnice, insa nu va participa la miscarile de protest care se desfasoara in cursul acestor zile in tara, intrucat nu vrea sa fie atrasa 'intr-o operatiune "politizata".

"USR considera extrem de neclare motivele declansarii acestor proteste si ale continuarii lor, dar, pe de alta parte, nu vrea ca membrii sai sa fie pusi in pericol fizic sau sa fie obiectul unor manipulari. Din momentul in care partidele politice participa la demonstratii sau mobilizeaza deschis studentii sa mearga la manifestari, e clar ca intreaga miscare risca sa fie deturnata pentru interese politice", sustine USR intr-un comunicat de presa.

Totodata, USR atrage atentia si asupra faptului ca manifestarile violente sunt "inacceptabile si regretabile" intr-o societate civilizata si afirma ca dialogul si ratiunea sunt caile prin care se pot rezolva problemele.

"Noi credem si am crezut intotdeauna ca dialogul si ratiunea sunt caile prin care se pot rezolva problemele.Pe aceasta cale, amintim si Ministerului Educatiei Cercetarii, Tineretului si Sportului ca lipsa de dialog, precum cea din cazul tergiversarii adoptarii Statutului Studentului, duc la situatii tensionate in anumite categorii sociale. Ne exprimam solidaritatea cu problemele oamenilor simpli si ale studentilor, normale in aceasta perioada grea, atat timp cat vor exista solicitari clare si bine fundamentate, fara influenta politica", precizeaza USR.

De asemenea, reprezentantii organizatiei studentesti incurajeaza studentii sa-si exprime nemultumirile in mod pasnic, considerand protestele desfasurate in mod civilizat o forma 'potrivita' de a atrage atentia asupra problemelor reale cu care studentii se confrunta.

Citeste si Jurnalul!

Reactii dupa intoarcerea lui Arafat la Sanatate: "O tragicomedie damboviteana facuta pe spinarea Sanatatii romane&q... Jandarmeria: Sunt 7 judete care au obtinut autorizatie de protest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x