Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Universitatea Bucureşti consideră inacceptabile declaraţiile preotului Vasile Răducă la Radio Trinitas. Se cere înlocuirea prodecanului Facultăţii de Teologie

"Universitatea din Bucureşti îşi respectă misiunea de a promova şi de a susţine valori şi principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea şi cultivarea demnităţii umane şi a valorilor umaniste, precum şi a rolului ştiinţei în evoluţia umanităţii reprezintă piloni fundamentali", potrivit comunicatului Universitatii.

Universitatea din Bucureşti se delimitează public de declaraţiile profesorului Vasile Răducă făcute la postul de Radio Trinitas, pe care le consideră inacceptabile, se arată într-un comunicat transmis News.ro.

Vasile Răducă, prodecanul Facultăţii de Teologie şi secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, a făcut afirmaţii controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani în emisiunea difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas şi reclamată de ascultători, potrivit site-ului paginademedia.ro. El a spus: "când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimţit persoanele respective" sau "în islam, femeia este considerată o lighioană".

"Universitatea din Bucureşti îşi respectă misiunea de a promova şi de a susţine valori şi principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea şi cultivarea demnităţii umane şi a valorilor umaniste, precum şi a rolului ştiinţei în evoluţia umanităţii reprezintă piloni fundamentali", potrivit comunicatului.

Rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. Mircea Dumitru, i-a solicitat decanului Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul" demiterea şi înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro