Antena Căutare

Dezastru pentru studenți! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp! Mii de tineri vor avea de suferit!

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, mai multe decrete cu privire la defiintarea unor instituții de învățământ cum ar fi Universitatea Financiar-Bancară din București sau Universitatea "George Barițiu" din Brașov, informează Administrația Prezidențială. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, mai multe decrete cu privire la defiintarea unor instituții de învățământ cum ar fi Universitatea Financiar-Bancară din București sau Universitatea "George Barițiu" din Brașov, informează Administrația Prezidențială.

Trei universități din România și un institut teologic pun lacătul pe porți. Mai exact, președintele a semnat decretele pentru promulgarea legilor privind desființarea Universității Financiar-Bancare din municipiul București, Universității "George Barițiu" din Brașov, a Universității "Mihai Eminescu" din municipiul Timișoara și a Institutului Teologic Româno-Catolic din București.
Proiectul de lege are că obiect de reglementare desființarea Universității Financiar-Bancare din municipiul București.

"Din anul 2014- 2015, Universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de studii de învățământ universitar. în prezent, nu mai funcționează nici o specializare/programe, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țara sau străinătate", arată inițiativă legislativă.

Inițiativă a fost adoptată pe 21 octombrie de Cameră Deputaților, în calitate de for decizional.

De asemenea, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind desființarea Universității "George Barițiu" din Brașov.

Proiectul de lege are că obiect de reglementare desființarea Universității „George Baritiu” din Brașov. "Din anul 2016-2017, Universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de mstudii de învățământ universitar. în prezent, nu mai funcționează nici o specializare/programe, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țara sau străinătate", prevede actul normativ.

Inițiativă a fost adoptată tot pe 21 octombrie de Cameră Deputaților, for decizional.

Un alt decret de promulgare semnat de președintele României vizează legea privind desființarea Universității "Mihai Eminescu" din municipiul Timișoara, județul Timiș.
Propunerea legislativă are că obiect de reglementare desființarea Universității „Mihai Eminescu” din municipiul Timișoara, județul Timiș.

"Din anul 2014-2015, prin Hotărârea Guvernului nr. 580/2014, Universitatea a intrat în lichidare cu toate programele/specializările de studii de învățământ universitar. în prezent, nu mai funcționează nici o specializare/programe, la nici un an de studii, la nici o formă de învățământ, la nici o locație din țara sau străinătate", potrivit actului normativ.

Proiectul de lege a fost adoptat, decizional de Cameră, tot pe 21 octombrie.
Totodată, șeful statului a semnat și decret pentru promulgarea Legii privind desființarea Institutului Teologic Româno-Catolic din București.

Proiectul de lege are că obiect de reglementare desființarea Institutului Teologic Româno-Catolic din București, instituție de învățământ superior, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, parte a sistemului național de învățământ.

Tot miercuri, șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 443/2002 privind înființarea Universității "Spiru Haret" din București.

"Se înființează Universitatea "Spiru Haret" din București că instituție de învățământ superior, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, parte a sistemului național de învățământ, cu sediul în municipiul București, clădirea Fundației România de Mâine, str. Ion Ghica, nr. 13, sectorul 3", prevede această lege.

Solstițiul de iarnă 2018 sărbătorit de Google. De când începe Iarna 2018 - 2019... Unde își petrece Crăciunul Familia Regală a României și cine vine să-i colinde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x