Căutare Live

Studiu: Unul din cinci copii din România nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta

Unul din cinci copii care nu dispune de dotările sanitare în gospodărie nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta.

Unul din cinci copii din România nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta

În plină epidemie de coronavirus la nivel mondial, România se confruntă cu o situație foarte delicată.

Unul din cinci copii care nu dispune de dotările sanitare în gospodărie nu se spală pe mâini după ce folosește toaleta, conform Raportului de cercetare “Bunăstarea copilului din mediul rural”, realizat în 2018 de Fundația World Vision România.

Mai bine de o treime dintre copii trăiesc în locuințe fără toaletă în interior, media UE fiind de 2,6%.

Gripa continuă să faca ravagii! Încă două persoane au murit. Numărul total al deceselor a urcat la 51

În urmă cu trei ani, 2.219 unităţi de învăţământ din România aveau grupurile sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare, iar în anul 2018 funcţionau cu grupuri sanitare neconforme 1.489 de şcoli şi grădiniţe, arată un raport al Ministerului Educaţiei și Cercetării.

La începutul primăverii anului trecut, 1.180 de şcoli aveau în continuare grupuri sanitare necorespunzătoare. Conform celor mai recente date statistice la nivel național și european, în anul 2018 populaţia deservită de sistemul public de alimentare cu apă a fost de 13.515.626 persoane, reprezentând 69,4% din populaţia rezidentă a României.

În mediul rural, doar 35,3% din populaţia rezidentă era deservită de sistemul public de alimentare cu apă.

România are cele mai multe WC-uri în fundul curții din UE

Confom datelor Eurostat publicate pe 19 noiembrie 2019, cu ocazia Zilei mondiale a toaletei (World Toilet Day), peste un sfert (27,7%) din populaţia României trăia, în 2018, într-o locuinţă care nu avea toaleta în interiorul casei, numărul locuințelor cu toaleta în curte fiind de peste zece ori mai mare decât media de 2,1% înregistrată în 2018 la nivelul Uniunii Europene.

"Din păcate, lipsa accesului la produse pentru igienă şi a educaţiei pentru sănătate sunt probleme cu care ţara noastră se confruntă de foarte multă vreme. Subiectul a fost readus în spaţiul public zilele acestea, având în vedere cazurile de coronavirus, însă atragem încă o dată atenţia asupra nevoii de educaţie pentru sănătate pe termen lung în România, o ţară în care multe școli din mediul rural nu au, în continuare, apă curentă și toalete în incintă. În și mai multe școli și grădinițe, săpunul este inexistent, iar situația se perpetuează în gospodăriile acestor copii, care nu au resursele financiare pentru a cumpăra produse de bază cum ar fi săpunul. Igiena precară este o sursă continuă de îmbolnăviri în comunitățile defavorizate", a transmis Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Obiectivul de dezvoltare durabilă numărul 6 (ODD 6) de pe Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite este de a garanta că până în 2030 toţi oamenii vor avea acces la toalete şi canalizare.

În acest moment, România este departe de îndeplinirea acestui obiectiv.

Beijingul a cenzurat online referiri la noul coronavirus timp de mai multe săptămâni​

Autorităţile au confirmat un nou caz de coronavirus, tot la Timişoara. Numărul cazurilor la nivel național a ajuns la pa... Un fost procuror șef, condamnat definitiv după ce a cerut mită 10 tone de combustibil de la afaceriști...
Parteneri
Dulceață de smochine întregi, aromată și rafinată
Catine.ro
Ultimele știri
x